Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
10-01-2008

ПРАВИТЕЛСТВОТО ПРЕДВИЖДА ДА ПРИЕМЕ 49 ЗАКОНОПРОЕКТА ДО ЮНИ

Кабинетът прие законодателната си програма за първото шестмесечие на 2008 г. Девет от предложенията са за нови закони, 29 - за изменение и допълнение на съществуващи, 10 са ратификациите, има и един кодекс. 12 от всички проекти въвеждат европейски норми в българското законодателство, съобщи правителствената информационна служба, цитирана от агенция "Фокус".

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров и вицепремиерът Ивайло Калфин отговарят за подготовката на промени в Закона за измерванията. Целта им е премахване на административните бариери за свободно движение на стоки и услуги и пълно въвеждане на европейските директиви.

Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров е поел ангажимент за промени в Закона за управление на отпадъците, Закона за подземните богатства, Закона за чистотата на атмосферния въздух, както и за ратифицирането на меморандума с Холандия за сътрудничество при прилагане на Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще внесе проект на ЗИД на Закона за гражданското въздухоплаване, на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на РБ, както и ратификация на споразумение с Румъния и на изменение на финансов договор с ЕИБ, свързани с изграждането на Дунав мост ІІ.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще предложи ратифициране на две конвенции на МОТ относно политиката в областта на заетостта и за социалната сигурност, както и промени в Кодекса на труда.

Пламен Орешарски ще предложи ратифицирането на два меморандума - относно изпълнението на Финансовия механизъм на ЕИП и относно изпълнението на Норвежката програма за сътрудничество. Той ще предложи също ратифициране на договора с Катар за взаимна защита на инвестициите, на измененията на финансовия договор с ЕИБ по проекта „България - Транзитни пътища ІV", промени в Закона за хазарта, в Закона за събиране на държавните вземания и в Закона за счетоводството, а съвместно с министрите на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството - в Закона за концесиите

Съвместно с министрите на здравеопазването и на икономиката и енергетиката, министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще предложи промени в Закона за храните. Той ще подготви също ЗИД на Закона за фуражите, на Закона за ветеринарномедицинската дейност и на Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника.

Новите законопроекти са свързани с продължително дискутирани в обществото теми като енергийната ефективност, студентското кредитиране, подпомагането на земеделието и развитието на селските райони, училищното обучение и предучилищната подготовка, хидромелиорациите и поливното земеделие. Работи се също по нов Семеен кодекс, закон за МВР, за изпълнение на наказанията, за контрол върху вноса и износа на пиротехнически средства с гражданско предназначение, за ж. п. транспорта.



Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.