Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
26-02-2010

Трети март: председателят на ЕП Йежи Бузек на живо по Europe.bg

Гледайте online на Портал ЕВРОПА председателя на Европейския парламент Йежи Бузек в София.

Портал ЕВРОПА ще предава на живо публичната лекция на председателя на Европейския парламент Йежи Бузек – „Европа и свободата”, която той ще изнесе на 3 март 2010 г. (сряда) от 14.00 ч. в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Читателите ще могат да гледат на живо със симултанен превод на български език лекцията на проф. Йежи Бузек. Очаква се събитието да продължи около час и да има въпроси от публиката.

Прякото предаване на Портал ЕВРОПА се осъществява по инициатива на Информационното бюро на Европейския парламент в България и със съдействието на Информационния център „Европа Директно” – София.

Видеозаписът на лекцията ще бъде публикуван в рубриката „Интерактивно” на Портал ЕВРОПА – в оригинал на английски, както и в превод на български език.


Председателят на ЕП Йежи Бузек е на посещение в нашата страна в деня на националния ни празник Трети март по покана на председателя на българския парламент Цецка Цачева. Това е първото посещение на Бузек у нас в качеството му на председател на ЕП – най-големия многонационален парламент в света.

Освен с Цачева и нейните заместници, в официалната му програма са включени срещи и с президента Георги Първанов, министър-председателя Бойко Борисов и др.

Вечерта на Трети март Йежи Бузек ще бъде официален гост на тържествената заря-проверка по случай националния празник.

С тази публична лекция, която нашият екип ще предава на живо тук, се поставя началото на Летен академичен трансатлантически семинар, чрез който млади учени, студенти и преподаватели от Софийския университет ще имат възможност да дискутират актуални проблеми с политици, дипломати и посланици на страни-членки на Европейския съюз и техни международни партньори, информираха от СУ.

Чуйте как съобщиха новината радиостанциите NJOY, Z-Rock & JazzFM!

Портал ЕВРОПА припомня, че Трети март ще бъде отбелязан и в Европейския парламент. По инициатива на българските евродепутати от всички политически групи, в сградата на ЕП в Брюксел предишната вечер ще се проведе честване на националния празник с членове на ЕП и представители на българската професионална общност в Брюксел. От 19 часа ще има изпълнения на струнния квартет "Хипнотик" и Националното училище за танци - София. Ще бъдат показани и кадри от документалния филм "Белоградчик - големите надежди". През цялата първа седмица на месец март във фоайето, предвидено за празника, ще бъде разположена фотоизложбата "24-те чудеса на България", предоставена от нашето посолство в Белгия.


Илюстрации: Пресслужба на Европейския парламент; уебсайт на Народното събрание; колаж: Портал ЕВРОПА. (Кадрите са от посещението на Цецка Цачева в Брюксел на 11-12 януари 2010 г. и от среща на Йежи Бузек с млади хора по време на посещението му в Париж на 2 февруари 2010 г., от което Портал ЕВРОПА помести интервю).



Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.