Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
15-05-2006

УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОЧАКВАТ “СПОКОЙНО” ЕВРОДОКЛАДА

Меглена Кунева внася План за действие с мерки до есента

Управляващата коалиция очаква спокойно предстоящия мониторингов доклад на ЕК и е уверена, че той ще бъде обективен и ще съдържа ясни и положителни сигнали за европейското бъдеще на страната ни. Около това мнение се обединиха на заседанието си участниците в политическия съвет на коалицията, начело с лидерите на БСП, НДСВ и ДПС Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган, съобщи правителственият пресцентър. В понеделник те обсъдиха предстоящия мониторингов доклад на Европейската комисия (ЕК), въз основата на информация, представена от министъра по европейските въпроси Меглена Кунева.

Лидерите на трите партии изразиха категоричната си политическа воля за ускорена работа по изпълнението на всички препоръки на ЕК и демонстрираха единомислие за постигането на общата цел – пълноправно членство на България в ЕС от 1 януари 2007 г., се посочва в съобщението, в което липсва каквато и да е информация за конкретните критични области, които ще бъдат публикувани в доклада на ЕК във вторник.

На заседанието е било отчетено, че през последните месеци всички институции са свършили сериозна работа в сферата на европейската интеграция. Това, според очакванията, ще бъде отразено в мониторинговия доклад на ЕК, който ще отчете чувствителен напредък в почти всички наблюдавани сфери. Изразен и стремежът към продължаване на отличното партньорство между българските и европейските институции.

До края на следващата седмица министърът Кунева да изработи и внесе в Министерския съвет План за действие, свързан с европейската интеграция на България, реши политическият съвет на коалицията. Той  изрази своята увереност, че към изработването му ще се присъединят и представители на двете върховни съдилища и Върховна касационна прокуратура. В документа ще бъдат предвидени конкретните срокове, отговорните институции и мерките, които трябва да бъдат изпълнени до септември т.г. Народните представители от парламентарното мнозинство ще бъдат подробни запознати с него след приемането му от кабинета.

До идната седмица партиите от управляваща коалиция се ангажираха да изготвят и позициите по закона за избор на президент и вицепрезидент. До края на май политико-експертна работна група ще анализира постъпилите мнения и предложения и ще предложи за обща подкрепа текстове на закона, се посочва в съобщението на Правителствена информационна служба.



Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.