Europe.bg
  Начало - Най-новото в europe.bg
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Най-новото в europe.bg

  • A+
  • A-

ФРАНЦИЯ ПРЕДПОЧИТА РУМЪНИЯ

Румънското знаме, представяне на Румъния и преразказ на дипломатическите отношения с Румъния - това се вижда на сайта France Diplomatie - там, където е поместено съобщението за визитата на премиера Доминик дьо Вилпен в България и Румъния.

Портал ЕВРОПА констатира, че краткото прессъобщение за посещението на 1 и 2 февруари на френския министър-председател в двете новоприсъединили се страни към ЕС, кореспондира единствено с вести за Румъния, но не и за България.

голям размер
Прессъобщението казва, че целта на посещението е била "да допринесе за засилване на нашето (френското - бел.ред.) партньорство с тези две страни".

На официалния сайт на френската дипломация обаче има само румънски трикольор и в страничната лява колона има десетки линкове, свързани с френско-румънските отношения - общи данни за Румъния, география на Румъния, състав на правителството на Румъния, вътрешна политика на Румъния, икономика на Румъния, външна политика на Румъния плюс архив.

Линкове за България няма, въпреки че страната ни също е в голямото семейство на Франкофонията. За сметка на това сайтът France Diplomatie дава лесен линк към текст за френско-румънските дипломатически отношения, както и обобщение за официалните посещения на висши французи в Румъния и висши румънци във Франция.

Най-видима е липсата на българско знаме - въпреки че прессъобщението се отнася и за Румъния, и за България, придружаващата илюстрация е само с румънското знаме.

голям размер
Портал ЕВРОПА припомня, че в сайта на френския президент е поместено празничното обръщение на Жак Ширак към българския и румънския народ по случай присъединяването на двете страни към ЕС. Наред с официалния френски текст, на сайта на Ширак има поместен превод на румънски език. Превод на български продължава да няма. След като Портал ЕВРОПА алармира за тази липса в първите дни на Новата година, френското посолство в София предложи на своя интернет-сайт превод на поздравлението на Ширак на български език. На сайта на френския държавен глава обаче продължава да има само румънски превод на топлите пожелания на г-н Ширак към нашите два народа.

По темата



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.