Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
10-11-2008

Фондация „Радио Нова Европа” завърши цикъла от обучения за създаване на мрежа от граждански организации

Фондация „Радио Нова Европа” завърши цикъла от обучения за изграждане и повишаване на капацитета на структурите на гражданското общество у нас за участие в процеса на формиране и прилагане на политиките на ЕС при сътрудничество с администрацията.


В рамките на месец „Радио Нова Европа” организира поредица от четири работни срещи и обучителни модули с представители на неправителствени организации, представители на Мрежата за сътрудничество.
В дискусиите участваха 25 организации, сред които „Европейски институт”, „Женска либерална мрежа – Перник”, АЛИЗ „Вяра, Надежда, Любов”, „Стъпка по стъпка”, „Благотворител”, „Джемини”, „Център за изследвания и политики за жените”, „Джендър Проект в България”, „Център за социални практики”, Български център за нестопанско право, „Център Надя”, Институт за либерални изследвания, „Евро-проекти 2007”, „Нови идеи за Враца”, Българо-румънска търговско промишлена палата, ЦМП Пловдив, Асоциация на родопските общини „Тракия”, Дунавски Еврорегионален граждански форум – Видин, Асоциация на българските черноморски общини, Клуб „Отворено общество”, „Движение за хармонично развитие на човека” и „Възрожденска столица”.


В център на дейностите по обучението беше поставена работата по създаване и информационна подкрепа от мрежи на организации на гражданското общество при създаването на ефективна комуникационна политика и стратегия на неправителствения сектор.

Участниците бяха запознати с примери от европейската практика по създаването на условия за активно участие на гражданските организации в процеса на вземане на решения в Европейския съюз и за изграждането и спазването на етични стандарти в неправителствения сектор, както и за разкриването и предотвратяването на конфликт на интереси при работата по проекти, предназначени за неправителствения сектор.

В рамките на обучението бяха представени както най-новите нормативни документи и регулацията на ЕС, свързана с взаимодействието с неправителствения сектор, така и общото и различното в българската практика и европейските модели по отношение на създаването на етичен кодекс на неправителствените организации.

Освен това, представители на Мрежата за сътрудничество, членове на мобилни екипи от мрежи в неправителствения сектор в рамките на страните-членки на ЕС споделиха опита си в сферата на формулиране на цели и стратегии и мобилизиране на обществена подкрепа за провеждане на кампании в обществена полза.
 

Повече информация можете да намерите на www.novaevropa.net.
 
 

Инициативата е в рамките на проект „Изграждане и повишаване на капацитета на СГО за участие в процеса на формиране и прилагане на политиките на ЕС при сътрудничество с администрацията”,
 

дог. № 07-23-190/04.02.2008 по Оперативната програма „Административен капацитет” (www.opac.government.bg)
 

и се финансира от Европейския съюз (ЕС) чрез Европейския социален фонд. 


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.