Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
04-02-2008

ПРОВЕРКА ОТКРИ УСЛОВИЯ ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ В РПИ

На 24 януари министърът на финансите Петър Димитров възложи на инспектората на МФ да извърши проверка за наличието на конфликт на интереси по отношение на Изпълнителния директор на Фонд „Републиканска пътна инфрастуктура" при изпълняване на служебните му задължения. Крайният срок за приключване на проверката изтече на 4 февруари, съобщи министерство на финансите.

Според резултатите от нея може да се направи заключение, че по отношение на инж. Веселин Георгиев би могло да се появи ситуация, в която да възникне или да се прояви конфликт на интереси. Със същата заповед министър Орешарски възложи на инспектората на МФ да извърши и проверка относно закосъобразността на проведените обществени поръчки във Фонд РПИ, възложени за изпълнение на „Биндер" АД за периода 01.09.2006г. - 31.01.2008 г. Резултатите от проверката ще бъдат готови в едномесечен срок от влизане в сила на заповедта.

Проверката започна заради разкритията, че една от фирмите за пътно поддържане, управлявана от брата на бившият изпълнителен директор на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев има договори с фонда. Тази афера, както и разкритията за подкуп на висшестоящи служители в дружеството, станаха причина ЕК да спре временно плащанията за проекти за пътна инфраструктура в България. Съмненията за конфликт на интереси се разследват и от ОЛАФ.

„Едномесечният срок за изготвянето на втория доклад е необходим предвид на сравнително дългия срок, който обхваща проверката, както и големия обем документация, необходим за изготвянето на окончателно становище. Обект на проучване са и начинът на възлагане на обществените поръчки, правното основание за това, както и финансовите параметри по тях. Ще бъде разгледано и евентуалното наличие на жалби по процедурите на възлагане на обществените поръчки в съответните оторизирани органи и правното им основание. Едва тогава ще можем да направим заключение дали е ощетен обществения интерес в следствие от работата на изпълнителния директор Веселин Георгиев." - заяви министърът на финансите Пламен Орешарски. Той допълни, че паралелно с проверката на инспектората на МФ продължава и проверката, която е възложил на одиторите в Дирекция „Одит на средствата от ЕС" за изпълнението на три проекта, управлявани от Фонд РПИ и финансирани от програма ИСПА на Кохезионния фонд.

До седмица ще бъде изготвена нова вътрешно-организационна структура на Фонд РПИ. Новия изпълнителен директор на фонда е Милош Александров Поцков, досегашен главен секретар на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура".



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.