Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
08-02-2008

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЩЕ ГЛАСУВА ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ИЗБОР НА ЕВРОДЕПУТАТИ

Народните представители ще започнат работа с гласуване на промените в Закона за пътищата, в Закона за туризма и в Закона за държавния служител, както и на промените в Закона за избиране на членове на Европейския парламент от Република България, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Във времето за парламентарен контрол на депутатски питания ще отговарят вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин, министърът на образованието Даниел Вълчев и министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем. Към министър Калфин има питане от независимия народен представител Мария Капон във връзка с възможността на българските дипломатически представителства да подпомагат български граждани при извънредни ситуации.

Евгени Чачев от ДСБ пък пита Емел Етем за политиката на българското правителство за преустановяване на корупционните практики в Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" и работата на създадения преди година Междуведомствен съвет по въпросите на Военнопромишления комплекс и мобилизационната готовност на страната със съпредседатели - министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров и министъра на отбраната Веселин Близнаков.

Въпроси има и към министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и министъра на околната среда и водите.

Министър Гагаузов ще отговаря на питане от Иван Иванов (ДСБ) във връзка с мерките за избягване на конфликт на интереси в дейността на висш служител във фонд "Републиканска пътна инфраструктура".

Във времето за парламентарен контрол е предвидено да отговарят и министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски, министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил, министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, министърът на културата Стефан Данаилов, министърът на финансите Пламен Орешарски, министърът на вътрешните работи Румен Петков, министърът на правосъдието Миглена Тачева и министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.