Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
27-10-2010

ЕК предлага план за подобряване на единния европейски пазар

Европейската комисия предвижда серия от конкретни решения в два доклада, за да се помогне на единния пазар, съобщава Рапид. В доклада за европейското гражданство Комисията предлага мерки, за да направи живота на хората по-лесен, когато те упражняват своите права, за да сключат брак, да си купят къща или да регистрират автомобила си в друга страна-членка.

„Свободното движение е ценено правото в Европейския съюз. Бизнесът и гражданите са извлекли големи ползи, тъй като ЕС постоянно премахва вътрешните бариери за стоки, услуги и хора. Искам всеки да може да разчита на постиженията ни - от туристите и студентите до работниците и собствениците на малък бизнес. Всеки да може наистина да се възползва от пространството на свобода, сигурност и правосъдие", каза европейският комисар по правосъдието, защитата на основните права и гражданството Вивиан Рединг. „Моята цел сега е да сме сигурни, че ще премахнем оставащите бариери. Гражданите трябва да се чувстват комфортно, ако те пътуват, учат или се установят в чужбина. Гражданите трябва да имат еднакви права, независимо къде се намират те".

Европейският комисар по вътрешния пазар и услугите Мишел Барние заяви: „Пазарите трябва да служат, както на икономиката, така и на европейските граждани. Това е, което определя нашето общество. Но в момента,единният пазар на ЕС не изпълнява ангажиментите си: той трябва да предложи повече. Европейските граждани и предприятия, големи и малки, трябва да проявят интерес към единния пазар. Това е неотложно: Европа не може да си позволи да остави този потенциал неизползван. Ето защо представяме 50 предложения, които ще бъдат въведени до 2012 г. Целта е да се подобри работата на единния пазар".

Сред предложенията са по-добра защита на туристите при пътувания, както и при евентуален банкрут на тур операторите, засилване правата на и подпомагане на решаването на търговски спорове извън съда, намаляване пречките при трансграничните бракове, нова информационна система за социално осигуряване при работа в чужбина, улесняване на регистрацията на автомобили.

Планират се мерки за подобряване финансирането на малки и средни предприятия, както и по-голям достъп до обществени поръчки, развиване на социално предприемачество, улесняване признаването на професионални квалификации и подобряване на сигурността при онлайн търговията.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.