Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
20-03-2006

Н. МИХАЙЛОВА: “ИМА ПРОТИВОРЕЧИВИ СИГНАЛИ ЗА ШАНСОВЕТЕ НИ ЗА ВЛИЗАНЕ В ЕС”

Много често има неположителни и противоречиви сигнали за шансовете за влизане на България в Европейския съюз /ЕС/. Това заяви Надежда Михайлова след среща с премиера Сергей Станишев, предаде репортер на БГНЕС.

Михайлова подчерта, че й предстои в Брюксел да се срещне с министър-председателите на десницата в Европа и като българка ще се опита да помогне присъединяването на България към ЕС да се състои в срок. Уверих премиера, че десницата ще направи всичко възможно България да постигне членството си от 1 януари 2007 г. Най-важното обаче предстои за изпълнителната власт, подчерта Надежда Михайлова и каза, че премиерът също се е съгласил с това заключение. На срещата Станишев е подчертал, че също очаква решението на Европейската комисия за присъединяването на страната ни да бъде по заслуги, което означава, че трябва да са изпълнени всички изискванията, които ЕС очаква от нас. Надежда Михайлова каза още, че вторият повод за посещението й е предизвикан от това, че десницата, която е инициатор за европейския модел в България напоследък е обвинявана за проблемите на страната. Даже във връзка с наводненията вместо да бъде поета отговорност за изчезналите средства, беше казано, че правителството на ОДС не се е справило с пожарите, коментира Михайлова. Аз се питам, ако ЕС приеме България с условия или недай си боже не ни приеме в срок, отново ли дясното е виновно. Важно е кой ще носи отговорността за проблемите и смятам, че този дебат трябва да бъде поставен на дневен ред, категорична бе Михайлова. Независимо от опитите на НДСВ и ДПС да заявят огромния си принос за ЕС онова, което българските граждани запомниха, е предпазната клауза, каза още тя. Една от най-големите зони на притеснение, според Михайлова, са реформите в правосъдието и вътрешните работи. Според нея хората очакват реални действия, а не само обещания. Михайлова обаче подчерта, че самият факт, че министърът на евроинтеграцията обсъжда различни варианти за присъединяване на България, означава, че управляващите усещат несигурност. Проблемът на десницата не е в лидерите, а в липсата на единна дясна политика. Аз смятам, че дебатът беше зададен погрешно, подчерта Михайлова. Според нея е по-важно да се отговори на въпроса защо 25% от българите, които имат дясно мислене не припознават себе си в десните партии. Михайлова допълни, че ОДС съществува де юре, но не и де факто, а последните действия на ръководството на СДС показват, че СДС се е изчерпал в досегашния му вид. Партиите от дясното пространство е необходимо да си сътрудничат не заради самото сътрудничество, а заради постигане на единна дясна политика, каквато очаква българското общество.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.