Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
29-03-2006

АНОНИМЕН ОТ ФИРМАТА НА ШЕВЕС ПРЕД ДАРИК: “В БЪЛГАРИЯ ОПЕТНИХА ДОБРОТО ИМЕ НА Г-Н ШЕВЕС”

България губи най-добрия лобист; Шевес познава добре всички лидери, комисари, 10 адвокати от цяла Европа ще съдят медиите в България и десните политици

Портал ЕВРОПА препечатва дословно информация от сайта на частното Дарик-радио. Информацията не е проверена от Портал ЕВРОПА и портал ЕВРОПА не може да гарантира за нейната достоверност.

Поместваме информацията, защото е свързана със значима тема за европейската интеграция на България. Заглавието и подзаглавието по-горе са на Портал Европа (бел.ред.):

“Адвокати от цяла Европа в момента подготвят съдебни искове срещу български медии и политици, които са опетнили името на израелския лобист Шимон Шевес. Това заяви пред „Дарик радио” високопоставен представител на „Ай Джей интернешънъл”, пожелал анонимност. „Публикуваха се много материали, които са голяма лъжа. Също така ще бъдат заведени дела срещу политици, по-точно от дясното пространство, които атакуваха господин Шевес публично, заяви източника на Дарик пред репортера Светослав Иванов.

Регистрираната на Британските Вирджински острови фирма „Ай Джи Интернешънъл” спечели обществена поръчка на стойност над 1 милион лева, за лобиране в интерес на България пред европейските институции. Компанията се оглавява от Шимон Шевес, който е бивш директор на кабинета на убития през 1995-та година израелски премиер Ицхак Рабин.

Според публикации в израелската преса, цитирани и от българските медии - Шимон Шевес е осъден от разширен състав на Израелския върховен съд за измама и злоупотреба с доверието. Присъдата е произнесена през ноември 2004 година. От деветима върховни съдии в Израел, осем са гласували “за” осъждането на Шевес. Мотивите на съдиите са публикувани в оригинал на авторитетния български портал Европа.бг.

Това не означава обаче, че съдебното минало на Шимон Шевес не е чисто. Според високопоставен служител на „Ай Дж Интернешънъл”, пожелал анонимност, спецификата на произнесената присъда е такава, че тя се заличава от съдебното досие на осъдения след една година.

„Трябва да ви кажа, че всичко, което се случи у вас е голяма грешка. Господин Шевес беше оправдан от съда и според израелското законодателство той може да бъде утре министър-председател на Израел. Също така може да бъде министър или депутат. Така че всичко, което се случва е голяма,голяма, голяма грешка. Съдът реши, че господин Шевес трябва да плати 8 хиляди евро. Това беше всичко.

Над десет адвокати от цяла Европа в момента се подготвят да съдят медиите в България, защото те нанесоха сериозни щети на доброто име на господин Шевес. Те публикуваха много материали, които не са истина, които са голяма лъжа. Ще бъдат заведени дела срещу политици, по-точно от дясното пространство, които атакуваха господин Шевес. И всички, които са опетнили името на господин Шевес, ще си вземат думите обратно.

Използвани са стари информации от израелските медии от времето, когато името на мистър Шевес като директор на кабинета на премиера беше свързвано в контекста на атентата срещу Ицхак Рабин. Но съдът реши, че той е невинен. Единственото нещо, което се случи е, че в Израел се състоя виртуална дискусия за бъдещето, която не беше процес, а по-скоро административно дело, по което господин Шевес трябваше да плати 8 хиляди евро.

Според българското законодателство досието на господин Шевес също е чисто, защото според вашето законодателство, ако платиш глоба, след 1 година имаш чисто съдебно минало. Така че се получи една голяма, голяма, голяма бъркотия за нищо. И България губи най-добрия лобист, които можеше да направи много за страната. Казвам, че той е най-добрият, защото господин Шевес познава добре всички лидери, комисари. Тези, които избраха Шевес, направиха най-добрия избор и те сега не могат да разберат какво правят, защото опетняват името на Шимон Шевес.

Какво ще предприемете по отношение на договора? Дори българският президент посъветва договорът с фирмата ви да бъде прекратен до пълното изясняване на обстоятелствата.

„Проблемът не е в договора. Договорът е изцяло българска грижа. Проблемът са щетите, които бяха нанесени на името на господин Шевес. Това е основният проблем. Шимон Шевес не се интересува от договора, него го е грижа за доброто му име.”

Това е информация от сайта на Дарик-радио.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.