Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
11-07-2006

ЗАМ.-ДЪРЖАВЕН СЕКРЕТАР НА САЩ ЛОБИРА ЗА МЕДИЦИТЕ В ЛИБИЯ

“168 часа”: Сакскобургготски ползвал Пиерпаоло Черани и Виктор Емануил да лобират пред Кадафи за медиците; в скандалната педиатрична болница трябвало да се лекуват заразените със СПИН либийски деца.

Американският заместник-държавен секретар Пола Добрянски ще лобира в Либия във връзка с делото с българските медици, съобщават медиите тази сутрин. Добрянски лично е получила поръката да акцентира в разговорите си в Либия по тази тема от държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс.

Това бе оповестено след разговор във Вашингтон на Пола Добрянски с българския главен прокурор Борис Велчев. Той е на посещение в САЩ.

Портал ЕВРОПА припомня, че в последния брой на седмичника “168 часа” се допуска, че “не е изключено царят (експремиерът Симеон Сакскобургготски, бел. ред.) да е ползвал отличните контакти в Джамахирията на братовчед си Виктор-Емануил”. Италианският престолонаследник е много близък със семейство Кадафи, даже искал да изнася... рулетки за Либия, припомня “168 часа”.

Цитиран е членът на “царския Съвет на стоте” Николай Тошков, който казва, че “царят, още преди да стане премиер, използваше всичките си връзки, за да помогне на медиците”.

“Близки до Симеон Втори не изключват варианта той да е прибягнал до контактите си с бизнесмена Черани и Виктор Емануил, за да помогне на медиците ни”, подчертава “168 часа” и  припомня, че в стенограмите от разговорите им се говори често, че трябвало да пътуват в Либия.

“По непотвърдена информация, в резултат на тези разговори се стигнало до идеята за изграждане на детска педиатрична болница у нас. Първоначалният замисъл бил тук да се лекуват заразените със СПИН либийски деца” – пише още “168 часа”.

Според седмичника надутата цена била заради идеята, с част от парите да се финансира лечението. С тази цел стартирал и проектът за строеж на изследователска база у нас на Викторио Колици, пише изданието.

Портал ЕВРОПА припомня, че част от монархическите кръгове решиха да лишат Виктор Емануил от титлата и статута му на глава на италианската монархия заради замесването му в трафик на игрални автомати и сводничество. Виктор Емануил засега е под домашен арест.

Припомняме също, че наскоро Франция реши да удостои Симеон Сакскобургготски със званието Велик офицер на Ордена на почетния легион.

Наблюдатели припомниха за читателите на Портал ЕВРОПА, че злополучните опити на България в избора й на лобисти не са от вчера – например международния аферист Шимон Шевес, когото Външното министерство без малко да наеме за рекордно висока сума за лобист пред европейските институции.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.