Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
06-10-2006

СТАНИШЕВ: ОЩЕ НЕ Е ВЗЕТО РЕШЕНИЕ ЗА КОМИСАРЯ

Премиерът Сергей Станишев разпространи съобщение по повод скандала между ръководителя на Прес центъра "България в ЕС" Георги Готев и министъра на европейската интеграция Меглена Кунева.

"Обсъждането и решението на правителството за кандидатура за член на Европейската комисия от името на България предстои. Както е известно, предстои и определянето на ресорите на бъдещия еврокомисар. Дискусията по тази тема ще се проведе в стриктно сътрудничество и консултации с Европейската комисия, както заяви в София и председателят Жозе Мануел Барозу", заявява Станишев.

"До момента няма издигната официално нито една кандидатура за еврокомисар от името на която и да е политическа сила. Премиерът Сергей Станишев е категоричен, че този въпрос не може и не бива да бъде въпрос на политически пазарлъци, нито на партийни аритметики. Българският еврокомисар е национален представител на Република България в изпълнителния орган на Европейския съюз, а не на една или друга българска партия", е мнението на правителството.

"Всякакви спекулации за предрешен избор, прогнози, лични мнения или коментари за една или друга кандидатура в момента според министър-председателя са неоснователни, самоинициативни, преждевременни и проява на лош вкус. Достойното представяне на България като активен, авторитетен и полезен член на Европейския съюз е национална кауза, на която трябва да бъдат подчинени всичките ни действия".

Портал ЕВРОПА припомня, че през миналата седмица НДСВ обяви кандидатурата на Меглена Кунева за европейски комисар. Министърът на външните работи Ивайло Калфин обяви, че според него има и по-компетентни хора за поста. Ръководителят на Прес центъра "България в ЕС" Георги Готев представи коментарна статия в интернет страницата на Прес центъра, озаглавена "Първият български комисар трябва да бъде от първата политическа сила". Според Готев Кунева работи против тройната коалиция и неговото мнение е, че българският комисар трябва да бъде от БСП, или поне да е свързан с нея.

Вчера министър Кунева разпространи позицията си чрез БТА. В съобщението тя отхвърля обвиненията на Готев като свързани с предизборната кампания и неотговарящи на истината.

Припомняме ви, че Георги Готев наскоро се замеси в друг скандал, като обвини румънският президент Траян Бъсеску за промяната на отношението на Европа към нас преди публикуването на мониторинговия доклад. Готев обяви, че Бъсеску се държи по недипломатичен начин.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.