Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
27-11-2006

ДНЕС ИЗСЛУШВАТ КУНЕВА ЗА ЕВРОКОМИСАР

Европейският парламент  ще проведе днес изслушвания с кандидатите за комисари от България и Румъния. Изслушването на г-жа Меглена Кунева ще се проведе в зала "Анна Линд" - PHS 01A002 в сградата на парламента в Брюксел от 16,30 часа до 19,30 часа местно време (17.30- 20.30 часа българско време), а на г-н Леонард Орбан - от 13,00 часа до 16,00 часа в същата зала.

Изслушването, както се казва в прес-съобщение на Европарламента, ще продължи три часа и започва с встъпителното изказване на Кунева. По време на първия кръг въпроси, всяка политическа група в парламента ще има правото да зададе по един въпрос. По време на втория кръг се дава право на повече въпроси според количеството депутати на съответните групи. Максимално допустимото време за всеки въпрос е 8 минути - 1 минута за задаване, 4 минути за отговор, допълнителен въпрос 1 минута и отговор на допълнителния въпрос - 2 минути.

В прес-съобщението на ЕП се казва още, че членовете на Комисията по конституционните въпроси и на Комимисията по околната среда ще имат на разположение по 10 минути. През останалото време присъстващите евродепутати, а и евронаблюдателите, ще имат възможност да задават други въпроси.

Пряко предаване ще има на страницата на ЕП - вижте ТУК.

Подробна предварителна информация вижте ТУК.

Можете да видите на български въпросникът и отговорите на Меглена Кунева ТУК.

Основната цел на изслушванията е да подготвят крайното гласуване на Европейския парламент, което ще се състои на 12 декември по време на декемврийската пленарна сесия на Европейския парламент. Единствено след одобряването на Парламента, Съветът официално ще назначи новите членове на Комисията.

Всеки кандидат за член на Комисията ще бъде изслушан от парламентарната комисия, чиято област на компетентност съответства на неговото портфолио. Изслушването на г-жа Кунева ще се води от Комисията по вътрешния пазар и защитата на потребителите (съвместно с комисията по околната среда, общественото здраве и безопасността на храните). Изслушването на г-н Орбан ще се проведе от Комисията по културата и образованието (с участието на Комисията по конституционните въпроси).

На 28 ноември (вторник) компетентната парламентарна комисия ще съобщи своето становище на председателя на Европейския парламент, както и на председателя на Съвета на председателите на комисии под формата на писмо оценка, с оглед на крайното гласуване за одобряване на кандидата за член на Комисията. Двете писма оценка  ще бъдат разгледани на специална среща на Председателския съвет на Европейския парламент по-късно във вторник.

Резюме на изслушването ще бъде публикувано на страницата на пресслужбата на Интернет страницата на ЕП и ще бъде разпространено по електронната поща понеделник вечерта (27 ноември) на английски, френски и на български или румънски. Прес центърът на Европейския парламент ще бъде отворен в понеделник до полунощ.  

По темата



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.