Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
22-01-2007

"ЛУКОЙЛ" И V ГРАДСКА ОБЯВИХА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В ЕВРОПЕЙСКИЯ ОФИЦИАЛЕН ВЕСТНИК

"Лукойл Нефтохим Бургас" АД обяви обществена поръчка за оползотворяване на нефтени отпадъци - това Портал ЕВРОПА научи от TED - електронната притурка на Европейския Официален вестник, в която се публикуват големите обществени поръчки на страните-членки.

Конкурсът е за оползотворяване на натрупаните до момента на приватизация 250 хил.м3 нефтени и други отпадъци. Отпадъците са разположени в девет броя резервоари на територията на централна пречиствателна станция на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД. Дейността включва пълно изпразване на резервоарите, извличане на търговски продукт и довеждане на остатъка до неопасен отпадък или неговата ликвидация, включително и депониране.

Конкурсът е за услуги и включва третирани на утайки от отпадъчни води, по Програмата за ликвидиране на стари екологични щети, за срок от 36 месеца, се уточнява в описанието.

Гаранцията за участие е 10 000 лв., а гаранцията за изпълнение - 5% от офертната цена.

Срокът за получаване на оферти или заявления за участие е 21 февруари, а датата за връчването на поканите за отправяне на оферта или за участие на избраните кандидати - 5 март.

V многопрофилна болница за активно лечение в София обяви предварителна информация за предстояща обществена поръчка с предмет, доставка на различни видове медикаменти - това Портал ЕВРОПА научи от TED - електронната притурка на Европейския Официален вестник, в която се публикуват големите обществени поръчки на страните-членки.

"V МБАЛ София" АД се нуждае от периодични доставки на медикаменти за нуждите на своята работа, се уточнява в описанието. По-конкретно, става въпрос за доставки в рамките на една година на няколко партиди медикаменти: за лечение на нервната система - около 70 генерични наименования, за мускулна и скелетна система (близо 30 генерични наименования), както и антихистаминови препарати - около 15 генерични наименования.

Със същата поръчка болницата търси да закупи медикаменти за лечение на кръвта и кръвообразуващите органи (100 генерични наименования), общи противовъзпалителни медикаменти за системна употреба, медикаменти за сърдечно-съдовата система, храносмилателната система и метаболизма, и такива, използвани в дерматологията. 

Освен това се търсят доставки на органически хормонални препарати, медикаменти за диабетици, за сетивни органи, за дихателна система, различни видове медикаментозни разтвори и контрастни вещества.

В обявлението се подчертава, че всички кандидати следва да отговарят на изискванията на българското законодателство за търговия на едро с лекарства и / или за търговия с наркотични вещества.

По темата



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.