Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
26-04-2007

МС ПРИЕ КОМУНИКАЦИОННАТА СТРАТЕГИЯ НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЕС ЗА 2007-2009

Широки кампании в национален и международен план предвижда работната програма за 2007 г.

Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за периода 2007-2009 г., Работна програма за 2007 г. и Отчет за реализирането на Работната програма за 2006 г. в изпълнение на Плана за действие 2002-2006 г. на Комуникационната стратегия за подготовка членството на Република България в Европейския съюз са били приети днес на заседание на МС.

Стратегията е разделена в два плана – национален и международен. Основната цел на Националния план на Комуникационната стратегия е да стимулира съпричастността и подкрепата на българските граждани за членството на България в ЕС като информира тях, НПО, медии и др. обществени субекти за ползите и възможностите, които предоставя реалното членство в ЕС. Международният план на Комуникационната стратегия е ориентиран към утвърждаване на положителния образ на България като пълноправен член на Европейския съюз.

Широки комуникационни кампании в национален и международен план предвижда работната програма за 2007 г. За тях са предвидени 5 млн. лв.

Цялостната организация на изпълнението по националния план ще се осъществява от Правителствената информационна служба, а Дирекция “Информация, връзки с обществеността и европейска комуникация” в Министерството на външните работи ще координира и осъществява дейностите по международния план на стратегията. Дейностите по кампаниите, залегнали в работната програма за 2007 г., ще се осъществяват в сътрудничество между ангажираните държавни институции, неправителствени организации, местни и регионални власти.

Годишният отчет по Работната програма за 2006 г. отразява извършените от държавните институции дейности и изпълнението на бюджета на Комуникационната стратегия през 2006 г. Реализирани са 68 проекта в национален и 9 широкомащабни кампании в международен план. През 2006 г. бе осъществена активна комуникация с конкретни целеви групи, посветена на особено чувствителни области в процеса на интеграция – борбата с престъпността и корупцията, съдебната система, реформирането на местното самоуправление, административния капацитет, социалната система и здравеопазването, свободното движение на хора. Активната дейност, извършена по линия на международния план на Комуникационната стратегия през 2006 г., спомогна за успешно протичане на процеса на ратификация на Договора за присъединяване на България към ЕС, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

По темата



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.