Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
09-05-2007

"100% ЕВРОПА": ОНЛАЙН РАЗГОВОР С МИНИСТЪР ГРЪНЧАРОВА

Екипът на Гергана Грънчарова оправи правописните грешки на сайта по сигнал на Портал ЕВРОПА. 

ЕДИН ОТ ЧАТЪРИТЕ: "otnovo imame edna mnogo simpatichna ministarka po Evropeiskite vaprosi"! 

Отстранени са правописните грешки в специалния сайт, в който от 11 часа ще се проведе интернет-чат с министъра по европейските въпроси, констатира Портал ЕВРОПА, след като сутринта първи съобщи за тях (виж по-долу).

"Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще отговаря на въпроси в едночасов интернет- чат с надслов "100% Европа". Инициативата е по случай Деня на Европа- 9 май и се провежда с партньорството на вестник "24 часа", където ще бъдат публикувани най-интересните въпроси и отговори." Това съобщават медиите от сутринта.

Сутринта Портал ЕВРОПА отвори сайта www.bgweb.tv/mfa и установи, че в него се съдържа предварително предупреждение, че Грънчарова няма да е "способена" да отговори на всички въпроси. Освен правописните грешки се съобщаваше, че потребителите ще могат да виждат единствено въпросите, които са задали самите те, но не и въпросите на другите юзъри, нито пък въпросите без отговор от министъра.

голям размер
"В горния прозорец ще може да наблюдавате само въпросите, които вие сте изпратили. Министър Гергана Грънчарова ще има възможност да прочете всички въпроси, но поради ограничения във времето няма да е способена да отговори на всеки от тях. Отдолу, в средата на страницата, ще може да наблюдавате в писмен вид въпросите, на които Министър Гергана Грънчарова е отговорил. Не повтаряйте вашите въпроси! Еднократното им изпращане е достатъчно" - пишеше сутринта на сайта. (това е оригиналният правопис, бел.ред.)  

ПОРТАЛ ЕВРОПА КОНСТАТИРА СЪС ЗАДОВОЛСТВО ПРОМЯНАТА, НАСТЪПИЛА ВСЛЕДСТВИЕ НА НАШАТА ПУБЛИКАЦИЯ:  

голям размер
По-малко от час след нашата публикация и минути преди началото на чата, на сайта вече са публикувани дошлите до момента въпроси, дадена е максимална публичност и прозрачност и правописните грешки са коригирани. Ето какви въпроси бяха видими на сайта до 10.45 ч.:

Румен: С какво могат тези избори да допринесат за благото на държавата ни? Не са ясни инициативите и ефектите от тях на българските евродепутати. Досега твърде малко знаем за тях. Защо се получава така?

kosio: не е ли днес момента да се обясни ЗАЩО тези избори са важни за България. И какви са вашите прогнози за избирателната активност. Как Европа би оценила една слаба избирателна активност и липса на интерес?

ORI_76: Имам административна забрана /доживотна/ за влизане в страна от ЕС, заради просрочено пребиваване. Отпаднаха ли тези и подобни забрани

Румен: Ще може ли България да изпълни обещанието за 3% от БВП за наука до 2010 г.? Как с 0,4% от бвп се прави наука у нас? За сравнение Румъния осигурява 1% от БВП. Не е ли това крайно обидно отношение на нашата държава към науката. Нали с наука Ирландия дръпна за кратък период от време. Какво България ще предприеме в този аспект.

kosio: Имам чувстваото, че се задават въпроси, които не са от ресора на г-жа Грънчарова

kosio: Вашето мнение за скандала между институциите и как гледа Европа на него. Трябва ли да поискаме от ЕС да изпрати тук магистрати или е редно сами да търсим решение на проблема.

deyanska: Има ли политическа воля и желание да се реши проблемът на Северозападнала България? Кога ще бъде направен тунел под Петрохан за да може да се отвори регионът към останалата част на страната, да видят всички този красив Балкан с най-голямото биологично разнообразие в Европа /научно доказано/.

deyanska: В Северозападна България има едно селце с уникалното име Черкаски. Жителите му също са уникални и известни в региона със своя специфичен нрав и любов към родното място. Селцето е на равни отстояния от двата областни града Монтана и Враца, както и от гр. Берковица и гр. Вършец - до всеки от тези градове е 20 км., т. е всички пътища водят до Черкаски. За съжаление тези пътища са пълна развалина и ако нямаш емоционални мотиви не би повторил да минеш отново по тях.Как виждате развитието на Черкаски, село което според мен добре познавате в новите европейски условия? Не е ли време отново да върнем хората при корените им, дори и само за почивните дни?

drugar: zashto spriaha da prodavat lekarstva na bliseri za da pe4eliat poveche aptekite li a za naroda zashto ne se misli?

Lumen: Zdraveite!Radvam se,che otnovo imame edna mnogo simpatichna ministarka po Evropeiskite vaprosi. Kakvo ste napravite za podobryavane na negativnoto otnoshenie kam BG ot strana na povecheto evropeiski strani,v chastnost-na tehnite grajdani? Az jiveya poveche ot 10 god. v Germany i rabotya na rakovodno myasto v srednogolyama firma,ne sam vzel grajdanstvo,zastoto se gordeya s moyata nacionalna prinadlejnost i nikoga ne sam govoril negativni nesta za stranata ni.Vapreki tova tuk nikoga ne mi spestyavat negativnite mediini otzivi za stranata ni i to ot hora,koito oshte ne sa nauchili kade e BG ili povecheto ot tyah barkat stolicata ni s Bukurest. Uspeh!

stancho: Уважаема г-жо Грънчарова, в българското, публично пространство и в пресата на нашите европейски партньори все по-често се появяват писания, които директно или индиректно внушават, че България не е била готова за присъединяването си към ЕС. Ние, българите, си знаем, че това е така и нямаме нужда от подобни намеци, още повече, че имаме в лицето на управниците си хора, които трудно ще бъдат накарани да се замислят за промяна само с подобен род "мъмрене". Но, ако оставим политиците на страна, то искам да попитам, какво според Вас е дереджето на нашата родна дипломация т.е. на хората, които са професионално призвани да подпомагат политиците, които често, що се отнася до европейските въпроси, имат нужда от тяхната подкрепа. Моите лични впечатления от последната година са следните: 1) Аферата "Филчев" показа за пореден път, че един човек в България след като не става за нищо друго го пращат "на мандат". 2) все още липсва Закон за дипломатическата служба т.е. за пореден път партии и коалицийки си правят каквото си поискат в уж деполитизираното МВнР. Е, как да си дипломат, който има авторитет, поведение и положение, отговарящо на длъжността, която заемаш, след като едва ли не "по подразбиране" се явяваш послушник и заложник на политическите партии и техните теснопартийни интереси? 3) Кога най-после ще имате в МВнР адекватна политика в областта на човешките ресурси. Едва ли ще Ви издам тайна, ако кажа, че в тази институция няма конкурс, който да не е предварително опорочен. Така ли ще станем уважавани в Европа?

Рашко: Госпожо, Бихте ли изяснили Вашето семейно положение, към настоящият момент. Омъжена ли сте, в процес на развод, или разведена? Задавам въпроса за да се изяснат публикациите в пресата относно вашите извънслужебни връзки със Соломон Паси!

dts000: Искам да Ви попитам, какво спечели България от контингента ни в Ирак до сега. Защо ние трябва да опрощаваме дълга който те имат към нас. Това не са малко пари. Аз съм учител и не взимам и 300 лева чисти месечно. Едни шофьори от столична община правят стачка за увеличение с 250 лева. Ами те са просто едни шофьори. Дори нямат и висше образование.

murgash: Ще поискате ли сътрудничеството на ЕС за разследване на случая "Хера,поради невъзможност това да стане в България?

Carnegie: Кога ще стартират официално Оперативните Програми?- Просто това ме интересува...и ако може да ми отговорите

yurukov: Каква е вашата роля в контекста на евродепутатите - вие ще координирате връзката между тях и правителството или ще го съветвате как да се напасне към европейските норми?

yurukov: Те ще имат ли влияние върху нашия парламент или ще са изпълнители на това което се реши на месно ниво?

yurukov: Какви ще са отговорностите на българските евродепутати в европейския парламент?



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.