Europe.bg
  Начало - Конкурси
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Конкурси

RSS
  • A+
  • A-

ЕВРО-ИНСТИТУЦИИТЕ ТЪРСЯТ БЪЛГАРИ ЗА ПРЕВОДАЧИ, IT-СПЕЦИАЛИСТИ, PR-АСИСТЕНТИ И ОДИТОРИ

Европейската служба за подбор на персонал EPSO възнамерява тази година да назначи сериозен брой български граждани на работа в различни звена и на различни постове в европейските институции, проучи Портал ЕВРОПА.

В предварителния годишен план за обявяването на конкурси през 2007 се предвижда, още до края на юни, да бъдат назначени асистенти  по информационни технологии и информационен мениджмънт. Конкурсът ще е за граждани на 25-е страни-членки на ЕС плюс България и Румъния.

Пак през първото полугодие се предвижда да се обявят конкурси специално за румънски и български граждани - администратори, за позициите шеф на отдел и шеф на езиково направление.

Все още EPSO не е определила дали българи и румънци ще могат да кандидатстват в предстоящите до юни конкурси за юристи-лингвисти (шест езика), устни преводачи (3 езика) и писмени преводачи (също 3 езика). Конкурсите ще са за позицията администратор.

Очаква се през първото шестмесечие на 2007 г. да бъдат обявени още два конкурса за гражданите на всичките 27 страни-членки: единият е за администратори в сферата на информацията, комуникацията, връзките с обществеността и информационния мениджмънт, а другият - също за администратори - за работа в Европейската служба за борба с измамите OLAF. За OLAF ще бъдат търсени с отделен конкурс и асистенти.

От юни 2007 до края на годината се планира EPSO да обяви конкурси за граждани на 27-те страни-членки за асистенти в сферите на човешките ресурси (обща администрация), както и по сигурността.

В първото шестмесечие на следващата 2008 г. Европейската служба за подбор на персонал EPSO възнамерява да обяви конкурси специално за румънски и български граждани - за администратори и за одитори

В плановете на службата за периода юни-декември 2007 г. са включени също конкурси за различни типове преводачи, за администратори по интелектуална собственост и по хармонизация на вътрешния пазар на ЕС. До момента обаче не е определено за граждани на кои страни-членки ще важат тези конкурси.

Портал ЕВРОПА уточнява, че EPSO си запазва правото да променя този график, тъй като той засега има само предварителен характер и служи за ориентир на гражданите, желаещи да се подготвят навреме за работа в европейските институции. Редакцията на Портал ЕВРОПА ще ви информира текущо за всеки нов конкурс, обявен от EPSO.



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.