Europe.bg
  Начало - Конкурси
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Конкурси

RSS
  • A+
  • A-
15-10-2004

Резултати от обществените поръчки, обявени от МВнР в изпълнение на Работната програма за 2004 г. на Комуникационната стратегия за подготовка на членството на Република България в Европейския съюз

Обявените резултати се отнасят до седем от обществените поръчки на МВнР за
2004 г. за изпълнение на проекти по стратегията.

1. Обществена поръчка за "Изпълнение на проект за организиране на публични прояви на национално, регионално и местно равнище по специализирани и горещи теми, посветени на напредъка на България в процеса на европейска интеграция"

Изпълнител: Гражданско дружество по ЗЗД "Информационно-консултантски мрежи
Стойност на договора: 98 140 лв. (без ДДС)
Срок на договора: 31 март 2005 г.

Проектът включва осъществяването на публични прояви, посветени на европейската интеграция на България, както и провеждане на публични инициативи с акцент върху взаимовръзката между ползите и ангажиментите, които българското общество и отделни негови групи трябва да познават и прилагат в процеса на подготовката на страната ни за членство в ЕС. Проектът предвижда адаптиране на публичните прояви към интересите на различни групи от обществото, за да бъде информацията от максимална практическа полза. Публичните прояви ще представят и обясняват и значимите за местните общности промени, които се извършват на регионално ниво в контекста на интеграционните процеси в страната.

2. Обществена поръчка за "Изпълнение на проект за осъществяване на редовни проучвания и анализи на общественото мнение по въпроси на присъединяването на България към Европейския съюз и публично представяне на резултатите от тях"

Изпълнител: "МБМД - Консултинг" ЕООД
Стойност на договора: 48 540 лв. (без ДДС)
Срок на договора: 31 март 2005 г.

Проектът включва извършване на национално-представителни проучвания на общественото мнение и на изследвания сред представители на малкия, средния и едрия бизнес, земеделски производители, държавната и местната администрация, медиите, НПО и други с цел проследяване на динамиката на обществените нагласи по отношение на процеса на интеграция в ЕС, като цяло и по конкретно проблеми, сред широката общественост и сред ключови заинтересовани групи. Предвижда се и публично представяне и публикуване на резултатите.

3. Обществена поръчка за "Проектиране, изработване и внедряване на решение за създаване на портал за интегриране на информацията по темата евроинтеграция от държавните институции и от други български и чужди информационни източници на базата на съществуващия evroportal.

Изпълнител: "Нет Инфо БГ" АД
Стойност на договора: 93 850 лв. (без ДДС)
Срок на договора: 31 март 2005 г.

Проектът предвижда подобряване на дизайна, структурата и функционалността на портала и въвеждане на нови решения и предоставяне на допълнителна информация на български и английски език. Порталът ще предлага новини от държавните институции и от водещи медии, справочна информация, както и възможност за обмяна на мнения чрез форуми, чат-рум, анкети. Предвидена е и рубрика "Въпроси и отговори" за всички, интересуващи се от темата евроинтеграция. С реализирането на този проект ще бъде улеснен достьпът до информация, която се предоставя от българските държавни институции и други информационно източници и ще се разшири кръгьт на потребителите с привличането на нови аудитории в страната и чужбина Чрез портала ще бъде улеснен и обменът на информация между специализираните звена по евроинтеграция в държавната администрация.

4. Обществена поръчка за "Изпълнение на проект за осъществяване и публично представяне на експертни анализи по определени теми в областта на присъединяването на България към Европейския съюз"

Изпълнител: Икономически институт кьм БАН
Стойност на договора: 10 000 лв.
Срок на договора: 31 март 2005 г.

Изпълнител: БСК
Стойност на договора: 10 000 лв.
Срок на договора: 31 март 2005 г.

Изпълнител: Дружество по ЗЗД "Експертни анализи"'
Стойност- на договора: 10 000 лв.
Срок на договора: 31 март 2005 г.

Изпълнител: "ФРМС Консулт" ООД
Стойност на договора: 10 000 лв.
Срок на договора: 31 март 2005 г.

Изпълнител: "Кота 97" ООД
Стойност на договора: 10 000 лв.
Срок на договора: 31 март 2005 г.

Изпълнител: "Проект 1" ЕООД
Стойност на договора: 10 000 лв.
Срок на договора: 31 март 2005 г.

Проектът включва разработване на експертни изследвания по теми, въпроси и събития в ключови области като: Конституцията на Европейския съюз и националното законодателство на България; икономически и социални ефекти от присъединяването на страната към ЕС; мястото на страната ни в европейската политика в образованието, науката и технологиите; интеграция на малцинствата и социално уязвимите групи; приноса на България за културното и езиково многообразие в разширения Европейски съюз; ролята на гражданския и неправителствен сектор в България за подготовка на страната ни за членство и за пълноправно членство; подготовката в местните и регионалните власти за членството на България в ЕС; развитието на капацитета на държавната администрация; прилагането на Общата селскостопанска политика, а така също на изискванията и стандартите по отношение на отделни отрасли и браншове; провеждането на политиката на сътрудничество на ЕС с различни региони на света. Проектът предвижда и публично представяне на резултатите от изследванията- публикуване на доклади и коментари в основни български медии и специализирани издания, провеждане на семинарии, кръгли маси и други.

5. Обществена поръчка за "Изпълнение на проект за организиране на обучения и на работни посещения в страните-членки на ЕС на български журналисти с цел разширяване на представянето на темата за евроинтеграцията в централните и регионалните медии"

Изпълнител: "Медия Планет" ЕООД с подизпълнител БТА
Стойност на договора: 129 652 лв. (без ДДС)
Срок на договора: 31 март 2005 г.

Проектът ще обхване журналисти от национални и регионални електронни и печатни медии. След оценка на техните нужди от обучение и обмен на опит ще бъдат организирани семинари в три областни центъра, както и други форми на обучение и обмен на знания за ЕС. Предвиждат се и работни посещения на журналисти в страни-членки на ЕС с цел обмен на добри журналистически практики в областта на отразяването в медиите на процеса на присъединяване към ЕС. Ще бъдат създадени модели на партньорство между български и европейски журналисти, работещи по евроинтеграционната проблематика.

б. Обществена поръчка за "Изпълнение на проект за реализиране на радиопредавания или специализирани рубрики в национален обхват по актуални и горещи теми от процеса на европейска интеграция на България"

Изпълнител: "Дарик Радио" АД
Стойност на договора: 50 000 лв.
Срок на договора: 31 март 2005 г.

Проект т предвижда излъчване на рубрики, посветени на европейската интеграция на България, в най-популярните предавания на радиото в рамките на ДАРИК ЕВРО ДЕН - всеки петък по определени теми. Темите ще бъдат представени в различни журналистически радио жанрове с кореспонденции от цялата страна. Това ще позволи практически пълноценно покриване на всички обществени групи според спецификата на отделните предавания. Всяка седмица ще има и ЕВРОВЪПРОС по актуална тема с награда за слушателите.

7. Обществена поръчка за "Изпълнение на проект за извършване на преглед и анализ на публикациите в български и европейски електронни и печатни медии по въпросите на европейската интеграция на България и разширяването на ЕС и изпращането им под формата на ежедневен електронен дайджест до основните участници и партньори в процеса на европейска интеграция на страната"

Изпълнител: "Агенция Просил" ООД
Стойност на договора: 59 570 лв. (без ДДС)
Срок на договора: 31 март 2005 г.

Целта на проекта е изработване на електронен дайджест на българските медии и електронен дайджест на европейски медии по теми, представящи процеса на европейска интеграция и подготовката на България за членство в ЕС. Проектът включва извършване на ежедневен преглед на основни български и европейски електронни и печатни издания, както и изготвяне и разпращане на ежемесечен анализ на мониторинга на българските и европейски медии. Ежедневният преглед и ежемесечният анализ ще бъдат изпращани до участници и партньори в процеса на подготовка на членството на България в ЕС. Ще бъде осъществявано и публично представяне на резултатите от мониторинга на медиите.

Обща стойност на договорите: 539 752 лв. (без ДДС)
647 702,40 лв. (с ДДС)



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.