Europe.bg
  Начало - Парламент - Интерактивно - Видео
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Парламент / Интерактивно / Видео

  • A+
  • A-
27-01-2009

БНТ-Север с репортаж за онлайн-чата на Портал ЕВРОПА

Темата за отваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй е чист популизъм, заяви евродепутатът Николай Младенов в отговор на въпрос на журналист от БНТ-Север (РТВЦ - Русе, БНТ).

Въпросът и отговорът на г-н Младенов бяха по време на онлайн-дискусия, организирана от Портал ЕВРОПА по проекта "Сега-взаимодействаме с Европейския парламент!" чрез чат-платформата http://chat.europe.bg.

Предоставяме ви текста на репортажа на БНТ-Север, излъчен във вечерната новинарска емисия "Север информира". Видеото е публикувано и на уебсайта на проекта http://parliament.europe.bg.

Ако Народното събрание беше предприело тази активност в първите дни на газовата криза, може би щеше да бъде логично, но сега вече не е. Това каза евродепутатът Николай Младенов в отговор на питане на БНТ Север в интернет сесия от Брюксел. В чата се включиха повече от 40 души.

Младенов напомни, че реакторите са затворени по договора за присъединяване и отварянето им е много сложен процес - не само политически, но и технически. За него основният въпрос е как България да не бъде енергийно зависима и обвързана само с един доставчик. Според евродепутата решенията са няколко: повече връзки с различни газопроводи, енергийно ефикасна индустрия, големи хранилища и терминали за втечнен газ. На въпроса за премахването на таксите на Дунав мост, Младенов отговори, че ще продължи борбата. Според него, намаляването на заплащането за преминаване по съоръжението с 25%, е крайно незадоволително.

По време на виртуалната приемна Николай Младенов отговаря още на въпроси за външната политика на Европейския съюз - сред тях за войната в ивицата Газа, както и изборите в африканската република Гана, на които той беше изпратен като наблюдател от Европейския парламент.

Освен английски, работните езици в интернет бяха френски, немски и български. В чата се включиха граждани на различни държави.


Автор: Теодор Стамболиев, 26 Януари 2009 г.


Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио


 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.