Europe.bg
  Начало - Парламент - Интерактивно - Видео
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Парламент / Интерактивно / Видео

  • A+
  • A-
14-05-2009

Ти решаваш...!

"Ти решаваш", такова е посланието на рекламния клип на Европейския парламент, пуснат миналия петък, целящо да поясни, че гласувайки на изборите между 4 и 7 юни, гражданите определят каква да бъде бъдещата ориентация на европейските политики.

Този клип, излъчен на 34 езика, е част от продуктите в рамките на информационната кампания на ЕП за европейските избори.

Телевизионният клип е създаден от Генерална дирекция "Комуникация" на Парламента, като е адаптиран към изискванията на националните аудитории на 27-те държави членки. Той е изцяло субтитриран и пригоден за хора със слухови проблеми.

Различните версии на клипа за 27-те държави членки включват участие на известни в дадената страна личности, като например футболиста Оливер Кан в Германия.

Националните версии на клипа показват хора във фиктивно ТВ студио, съобщаващи новините такива, каквито те биха искали да бъдат. Въпреки че тези новини не са истински, основното послание е, че гражданите могат да влияят върху утрешните новини, упражнявайки своето право на глас на европейските избори.

Около 750 граждани от 27 националности участваха в прослушванията за създаването на тази продукция, като в студията United Visions в Берлин през февруари се снимаха около 70 непрофесионални телевизионни говорители.

Крайната цел на ЕП беше създаването на един професионален продукт, за който Парламентът получи безплатно медийно време във всички държави на ЕС. Така благодарение на добрата воля на аудиовизуалните медии клипът ще бъде разпространен по над 100 телевизионни канала в Европа.

Благодарение на съдействието на Европейската комисия, клипът ще бъде излъчен безплатно и в над 1 000 киносалона в ЕС през оставащите четири седмици преди изборите.


На ТОЗИ линк читателите на Портал ЕВРОПА са поканени да участват в първите по рода си в родното виртуално пространство предварителни онлайн-избори за новите български членове на Европейския парламент.

 Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио


 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.