Europe.bg
  Начало - Квартал ЕВРОПА - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Квартал ЕВРОПА / Събития

  • A+
  • A-
25-05-2009

Регионално обсъждане за по-добро управление в полза на гражданите в София

Регионално обсъждане ще се проведе в София за по-добро взаимодействие на органите на местната власт и местната администрация със структурите на гражданското общество за създаване на добро, почтено и прозрачно управление в полза на гражданите. Събитието ще се състои на 26 май от 12:30 до 16 часа и на 27 май от 9:30-12:30 часа в Салон 6 на Радисън САС Гранд Хотел, София, пл. Народно събрание № 4.

В първия ден директорът на Европейския институт Юлиана Николова ще представи проекта "София, Плевен, Сливен - добро управление в полза на гражданите", който се осъществява по ОП "Административен капацитет", съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ.

Направени са четири анализа: на добрите европейски практики, на капацитета на органите на местната администрация за работа с гражданския сектор, на ролята и практиките за работа на общинските съвети с гражданския сектор и на капацитета на гражданския сектор за работа с местните власти. Резултатите от тези анализи ще бъдат представени на три регионални обсъждания, съответно в София, Плевен и Сливен.

По време на обсъжданията представители на местната власт - кметове на общини, на райони и населени места, общински съветници, представители на общинската администрация и представители на НПО ще могат да дадат своя принос чрез коментари, становища и препоръки за подобряване на взаимодействието между местната власт и администрация и гражданите на общините.

"Очакваме по този начин най-пълно да бъдат отразени становищата на всички заинтересовани страни и да се осигури прилагане на препоръките в анализите с максимална обществена подкрепа", споделят от екипа на проекта.

Експерти от екипа на проекта ще говорят за европейските практики за взаимодействие между структурите на гражданското общество и органите на местното самоуправление и местната администрация, както и за правната уредба за сътрудничество между общинската администрация и гражданския сектор.  Ще бъдат обобщени резултатите от изследването в община софия, базирано на специфична методология. 

Във втория ден  фокусът пада върху заключенията от анализа на резултатите от изследването.

За участие във форума са поканени представители на общинската администрация, членове на местния парламент, кметове на кметства, читалища и граждански организации от региона.

Проектът се осъществява от Европейския институт в партньорство със Столична община и общините Плевен и Сливен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Запознайте с дневния ред на събитието ТУК .



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Обучителни материали и анализи
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Директно от...
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.