Europe.bg
  Начало - Парламент - Интерактивно - Видео
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Парламент / Интерактивно / Видео

  • A+
  • A-
09-11-2009

Видеозапис: граждански форум "20 години от падането на Берлинската стена: младите хора и преходът"

Портал ЕВРОПА ви представя видеозапис в 12 части от дискусията от 6 ноември 2009 г. в София, посветена на 20-ата годишнина от падането на Берлинската стена.

Гражданският форум е организиран от Информационното бюро на ЕП за България в сътрудничество с Националната университетска телевизия „Алма Матер” и Европейския информационен център „Европа Директно” – София.


Дискусията се проведе в залата на Студентския театър „Алма Алтер” в СУ. В нея участваха евродепутатите Мария Неделчева и Андрей Ковачев (ЕНП-ГЕРБ) и Ивайло Калфин и Кристиан Вигенин (С&Д-КЗБ). Специални гости на дискусията бяха първият демократично избран български президент д-р Желю Желев, заместник-ректорът на Софийския университет проф. Недю Попиванов и преподавателят доц. Светослав Малинов, който с влизането в сила на Договора от Лисабон става осемнадесетият български евродепутат – от Синята коалиция.

Тук виждате видеозапис на откриването на гражданския форум. Песни от диска „Sound of Revolution”, издаден от Европейската комисия – ГД „Комуникация”, специално за годишнината от падането на Стената, и включващ колекция от „…песните, които събориха Берлинската стена”.

ОЩЕ: Фотогалерия от гражданския форум!

ОЩЕ: Аудио-репортаж от гражданския форум!

Преди началото на гражданския форум, на екрана виждахме фотоси от проекта „Стената” на 20 автори: 20 години по-късно, 20 художници и скулптори от три поколения преобразиха символични парчета от Стената и 28 дни по-късно /все едно 28 години/, парчетата Берлинска стена бяха символично съборени. Това стана в бургаска акватория, на остров Болшевик (Света Анастасия), а артистите казват: „Изкуството руши стени”. Също беше прожектиран видеоклипът „Раждане”, дело на ГД „Комуникация” на Европейската комисия. В него се проследяват първите 20 години от живота на млад човек, който се ражда точно в деня, в който пада Берлинската стена: моментите от личния живот се преплитат с историческите събития от прехода.

Бележка на редакцията: част от снимковия материал е от интернет-страницата на евродепутата Кристиан Вигенин vigenin.eu.Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио


 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.