Europe.bg
  Начало - Квартал ЕВРОПА - Новини
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Квартал ЕВРОПА / Новини

  • A+
  • A-
02-04-2010

Залесяване в Плевен

По традиция и тази пролет Община Плевен ще предостави на гражданите фиданки за засаждане в междублокови пространства, тревни площи пред входовете на жилищните блокове, училища, детски градини и други места за обществено ползване. Фиданките са с височина до 1 м и са от дървесните видове явор, шестил, каталпа, клен, акация, габър и червен дъб. Желаещите граждани могат да получат дървесния материал от разсадника на Общинска фирма “Паркстрой” след съгласуване с инж. Т. Симеонова – стая № 15 в Община Плевен. Засаждането ще се извърши със съдействие и контрол от представители на фирма “Паркстрой”.

Предвид много въпроси от граждани относно премахването на тополите по протежение на река Тученишка и  предложения за замяната им с друга дървесна растителност, следва да се знаят следните обстоятелства:

  • Тополите са бързо растящ вид с мека и крехка дървесина. Засадените преди години дървета  по брега на р. Тученишка са стари, прорасли на голяма височина и при неблагоприятни атмосферни условия счупени клони и цели дървета застрашават преминаващите хора и сградите в близост до тях. Това е причината част от просъхналите и загнили дървета да бъдат премахнати, а на останалите да бъде съкратена короната във височина, при което те се подмладяват и оформят нова корона.
  • Тъй като засаждането е извършено по бреговете на реката, които впоследствие са били укрепени с подпорни стени, тополите са се “вградили” в стените и кореновата им система служат за допълнителното им  укрепване. Тази даденост не позволява изкореняването на съществуващите дървета и подмяната им с нови.

През 2009 г. Община Плевен получи в резултат на добри показатели при разделното събиране на отпадъците  дарение от „ЕкоПак България” - 1892 бр. фиданки, 745 от които бяха засадени в дворове на училища и детски градини от „Паркстрой” ЕООД / ОДЗ „Синчец” и СОДГ „Теменуга”; ОУ „П. Берон”, Спортно училище, НУ „Отец Паисий”, СОУ ”П. Яворов”, ПГТ ”Ал. Константинов”, ОУ „Кл. Охридски”, НУ ”Единство”, ДФСГ „Интелект”, НУ „П. Евтимий”/ През тази пролет акцията ще продължи. 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Обучителни материали и анализи
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.