Europe.bg
  Начало - Портал ЕВРОПА представя
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Портал ЕВРОПА представя

  • A+
  • A-
24-11-2010

Програма на Чешкия център за декември 2010 и януари 2011

 Портал ЕВРОПА представя културната програма на Чешкия център, София.

Продължава ИЗЛОЖБАТА: "Филмовияt вълшебник Карел Земан"
Изложбата продължава до 3.12.2010 г., Галерията на ЧЦ

Експозицията обхваща творби от периода 1945-1980 г., когато Земан работи във филмовото студио в гр. Злин. Посредством чернобели фотографии се припомнят най-известните му игрални, анимационни и комбинирани филми, като автор на уводния текст е известният чешки филмов историк д-р Павел Таусиг. Изложбата е подготвена от Filmfest, s.r.o., по поръчка на Международния фестивал за детски и младежки филми в Злин съвместно с Чешките центрове и е представена в различни страни по повод стогодишния юбилей от рождението на Карел Земан.

(http://www.zlinfest.cz/).

Представителството на Европейската комисия в България и фондация „Европейски екологичен фестивал" представят

ЗЕЛЕНО КИНО: СЕДМИЦА НА ЕКОЛОГИЧНИТЕ ФИЛМИ В СОФИЯ, 2010

Презентационни прожекции и дискусии на филми за природни бедствия и аварии от изданията на Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век".
В партньорство с Чешки център, София
С любезното съдействие и участие на:
Български червен кръст, Международната природозащитна организация WWF - България, Главна Дирекция „Пожарна безопасност и спасяване" при МВР, Асоциация „Св. Иван Рилски", Екологично сдружение „За земята"

Скъпи приятели на Зеленото кино,

Представителството на Европейската комисия в България и фондация „Европейски екологичен фестивал" имат удоволствието да ви поканят на „Зелено кино: Седмица на екологичните филми" в София.

С оглед на непрекъснато увеличаващите се природни заплахи и катастрофи в света, акцентът на тазгодишното издание на Зеленото кино са филми и образователни дискусии за природни бедствия и аварии.

Ще бъдат показани, с образователна и превантивна цел, впечатляващи продукции на водещите български, европейски и световни медии, независими продуценти и неправителствени организации, участвали в изданията на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век" за филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда.

Представените филми и дискусии ще акцентират върху съществуващите природни бедствия и аварии (земетресения, наводнения, пожари, екологични замърсявания и катастрофи) и проблемните въпроси и решения, свързани с осигуряването на защитата на живота, здравето и имуществото на населението, околната среда, културните и материални ценности. Ще бъде разгледана и връзката на тези зачестили природни бедствия и аварии с глобалните промени в климата.

Филмите, които ще представим в София, дават една пълна картина на съществуващите екологични заплахи в различните континенти и посочват мерките, които предприемат отделните държави и неправителствени организации за защита на населението от природни бедствия и аварии.

С помощта на експертите, които ще вземат участие в дискусиите, ще се обсъдят и конкретните действия, които предприема ЕС и България за превенция, обективно информиране и защита на уязвимите хора в кризисни ситуации.

В рамките на инициативата ще бъдат представени и най-добрите фотографии, участвали в конкурса "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него", организиран от Представителството на Европейската комисия в България във връзка с Международната година на биоразнообразието 2010.

Изказваме специалната си благодарност към Чешкия център, домакин на третото издание на „Зелено кино: Седмица на екологичните филми" в София, за оказаното съдействие и благородна подкрепа.

Вярваме, че и тази година няма да пропуснете най-добрите екологични филми и тяхното важно послание за живота на хората и на Земята!

От организаторите

 

Програма: 1 декември, 17.30 - 20.00 ч., Откриване на Зелено кино: Седмица на екологичните филми в София, ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ И АВАРИИ

Хаити - за ада в първо лице, БНТ, България, 55‘

Документален филм на Марио Гаврилов и Лъчезар Ораков - единствените български журналисти, които отидоха в разрушената от катастрофалното земетресение островна страна Хаити. Във филма е показана апокалиптичната картина от разрушения център на столицата Порт-о-Пренс. Показана е трагедията на хората и усилията на ООН и целият свят в най-мащабната хуманитарна операция в човешката история.

Огненото цунами, БНТ, България, 16'

Репортерски поглед за огнената стихия край Москва на Цветана Кръстева, кореспондент на БНТ в руската столица. Уникални кадри от горящата земя край Москва - торфът, заради който руската столица беше обхваната от смъртоносен смог. Ще узнаете защо руснаците нарекоха "братушки" българските пожарникари, които се борят с огнената стихия в Русия. Филмът разказва за причините и страшните последици от бедствието.

Адриатическо цунами, Хърватска национална телевизия, Хърватия, 30'

Филмът разказва за урагана, който преди 30 години наводни бреговата част на Вела Лука, причинявайки огромни щети на малкото градче на остров Корсула. Това явление беше забелязано не само в други места на Адриатическо море, но и по света. Метеоцунами връхлетя остров Ист, наводнени бяха къщи и много хора пострадаха. Известни учени от Испания, Италия и света участват в документалния филм заедно с очевидци и показват щетите от бедствието.

Среща с авторите на филмите

Презентация „Климатични промени и бедствия - роля и дейност на Червения кръст"

Ясен Сливенски, Директор на Дирекция „Мениджмънт на бедствията", БЧК

Изложба на Представителството на Европейската комисия в България: „Биоразнообразието. Всички ние сме част от него"

 

2 декември, 17.30 - 20.00 ч., МЕРКИ СРЕЩУ КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ

Северният полярен кръг: Знак на съдбата от Север, NHK/Japan Broadcasting Corporation, Япония, 49'

Филмът показва някои от проведените научни изследвания и описва големите промени, които в момента се случват в Северния полярен кръг в резултат от глобалното затопляне. Ледената площ в Северния ледовит океан е била най-малката, когато измерванията са започнали и полярните мечки са застрашени от изчезване. Състоянието понастоящем е знак на съдбата за нашето собствено бъдеще.

Кипящо море, ISPRA, Италия, 35'

През последните 100 години температурата на земята се е увеличила с 0,7°C. За следващите 100 години, според различните сценарии за вредните емисии от парниковия ефект IPCC прогнозира увеличаване на температурата между 1.1°C и над 6°C. Това е едно пътешествие през континентите, за да се разберат механизмите на климатичните промени, да се представят бъдещи сценарии и възможни решения.

Климатични игри, БНТ, РТВЦ Пловдив, 28'

През последните хилядолетия климатът на планетата се е променял многократно от природни явления. Напоследък човекът нанася тези корекции. Екип от изследователи в Познанския университет е стигнал до извода, че игрите с климата съвсем скоро ще предизвикат планетарен катаклизъм. Замръзналите почви над 64-тия паралел ще се разтопят, ще отделят огромни количества газ метан, температурите рязко ще скочат и ще загинат поне 95 % от висшите живи организми. Един филм от предаването „Еко" на Цветан Симеонов.

Следите на бедствието, БНТ, 2009, 25'

Документален филм на Надежда Василева и Димитър Цонев за събитията в Турция, заснет в най-бедстващите райони около Истанбул през 2009 г. Заснети са спасителни операции, издирване на изчезнали хора, наводнени училища, болници... Филмът разказва истината за човешката трагедия на хората, търсещи помощ в бедствието.

Среща с авторите на филмите

Дискусия „Мерки на ЕС за борба с климатичните промени и превенция срещу природни бедствия и аварии и екологичните последствия от тях"

Модератор: Марк Босани, Великобритания, координатор на „Коалиция за климата - България", член на Международното жури на Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век"

3 декември, 17.30 - 20.00 ч., КЛИМАТ И БИОРАЗНООБРАЗИЕ

Обитателите, АРТЕ, Германия, 43'

Филмът изследва тайнствения микрокосмос и съществуващите милиарди наши съобитатели - различни биологични видове, част от които даже живеят върху нашата кожа. Ние едва ли знаем нещо за тези организми: къде и как живеят, с какво се хранят, вредни ли са или безобидни? Техният брой значително расте поради промените в климата. Във филма ще видите същества, които досега никога не са били показвани.

Дивата Турция, Nautilusfilm GMBH, Германия, 45'

Филмът разказва за имиграцията в Турция на огромно разнообразие от растения и животни, което може да бъде открито там. Много от тях са имигранти, пристигнали от различни посоки преди, по време на и след последната Ледникова епоха. Други се завръщат в Турция всяка година за своя зимен сън или просто, за да отгледат своето потомство.

Аралско море, Загубеното море, фондация „We are Water", Испания, 28'

Филмът е предоставен от фондация „We are Water", чиято дейност е посветена на най-големия глобален проблем на XXI век - водата. Един документален филм за Аралско море на Изабел Койшет с участието на Сър Бен Кингсли и Tим Робинс, който разказва за драматичния процес на пресъхване на Аралско море, една от най-големите екологични катастрофи в историята. Основната цел на фондация „We Are Water" е да намали отрицателното въздействие на недостига от чисти водни ресурси в света, да повиши културата на потребление на водата и да мотивира събирането на дарения, с които да реализира самостоятелни и съвместни проекти в най-нуждаещите се райони на планетата. Фондацията е създадена по инициатива на Roca - световен лидер в производството на обзавеждане за баня и официално стартира своята дейност на 15 септември 2010 г. в Барселона.

Моят остров, Румъния, Мира ТВ, Румъния, 55'

Документален филм на Международната природозащитна организация WWF в България за румънските острови по река Дунав и за растителните и животински видове, които живеят там, но са заплашени от сериозни опасности, които могат да доведат до изчезването им от тези прекрасно запазени места.

Презентация „Дунав - кои са най-големите бедствия за най-международната река в Европа" на Международната природозащитна организация WWF в България

Георги Стефанов, експерт климат към WWF в България

 

4 декември, 17.30 - 20.00 ч., ОПАЗВАНЕ НА ЕКОСИСТЕМИТЕ

Еко престъпления: Озонови убийци, Westdeutscher Rundfunk, АРТЕ, Германия, 52'

Филмът разказва за проблем, който всички смятат за отдавна разрешен, но се заблуждават - унищожаването на защитния озонов слой в земната атмосфера, който предпазва човечеството от ултравиолетовите лъчи на слънцето, които причиняват рак на кожата. Филмът разкрива как вредните химикали ХФВ се внасят нелегално в Европа и Северна Америка. Показани са членовете на Агенция за разследване на околната среда (EIA) в Лондон, които пътуват до Китай под прикритие и използват скрита камера, за да запечатат срещите си с компаниите за незаконен внос на „озонови убийци".

Черно и бяло, БНТ, България, 28'

Филмът на Цветелина Атанасова разкрива любопитни факти и конкретни данни за топящите се ледници и приспособяването на местните обитатели в новата обстановка на Шестия континент. Разказва за обикновените неща, които съпътстват дните на участниците в 18-тата Българска Антарктическа експедиция 2009-2010 - частица от безвремието, което е омагьосало Антарктида.

Всичко, което блести, Bankwatch Network , 56'

Филмът е предоставен от Екологично сдружение "За Земята". В него е показан животът на селяните от Барскон, отдалечено селище в Западен Киргизстан, където от 1997 г. има и златодобивна мина. През 1998 г. около 2 тона цианиди се разливат в следствие на златодобивните операции, отравяйки близката река. Инцидентът взима няколко човешки жертви, а стотици души трябва да потърсят медицинска помощ.

Среща с авторите на филмите

5 декември, 17.30 - 20.00 часа, ОПАЗВАНЕ НА ЕКОСИСТЕМИТЕ

Чудесата на водата, KVIK Film Productions, Исландия, 52'

Един филм за Исландия и изключителната природна сила на Северноатлантическия океан, многобройните езера, падащи водопади, чисти реки и скални ледникови реки, които преливат върху огромни площи, където чести изригвания се появяват под ледниците. Никъде по света няма такъв достъп за изследване на разнообразното поведение на водата, както в Исландия.

Еко престъплевия: Риболовни пирати, Westdeutscher Rundfunk, ARTE, Германия, 52'

Филмът разказва за непозната война, избухнала в Южния океан, в богатите на риба води около Антарктика, чиито жертви са видът патагонска риба. Тя се продава под различни имена и е изключително търсена в САЩ, Япония и Китай. Този изкушаващ бизнес е привлякъл незаконни рибари. Тези пирати и хората зад тях стават милионери от богатия улов. Техните безскрупулни методи на риболов застрашават не само поминъка на законните рибари, но и целостта на морската екосистема. Експертите изчисляват, че 50 000 тона годишно незаконен улов на риба се продава на пазара в Европейския съюз всяка година.

Зелено бъдеще, БНТ, България, 25'

Филмът поставя на фокус проблема за глобалното затопляне. Ирина Цонева и Хрисимир Данев посещават различни щати в Америка, за да покажат какво прави човечеството за използването на все повече алтернативни източници на енергия от вятъра и слънцето. Филмът разказва за мерките, които световните учени взимат за преодоляване на негативните последици от глобалното затопляне, за това каква е политиката на американския президент Барак Обама и неговата администрация за поемане на лидерска роля по опазването на климата.

Вода: Спасяване регионално, разрешаване глобално, Sapiens Productions/EU Meda Water, Кралство Нидерландия, 41'

Всяка година страните от Средиземноморския регион преживяват недостиг на вода, както и дълги и чести засушавания със застрашаваща честота. Нарастващото търсене от страна на селското стопанство и индустрията оказва огромен натиск върху националните водни ресурси. Този филм ни отвежда до Мароко, Тунис, Египет, Палестина, Йордания, Ливан и Турция, за да ни разкаже историите от мястото на събитието.

6 декември, 17.30 - 20.00 ч., ПРЕВЕНЦИЯ СРЕЩУ ПРИРОДНИ БЕДСТВИЯ И АВАРИИ

Малките братя на трите гърла, БНТ, РТВЦ Пловдив, 28'

Филмът от предаването „Еко" на Цветан Симеонов показва опасностите, които крият големите язовири в България. Според еколозите съществуват редица рискове, а има и такива, които са плод на мегаломански амбиции.

Един такъв проект е изграден в Китай на река Яндзъ. Чудото се казва „Трите гърла". Нашите язовири са като малки братчета на този 600-километров водоем. При изграждането му са унищожени 1 200 села и са изселени повече от 1 милион души. Някои световни учени твърдят, че с концентрирането на огромно количество вода на едно място, ще настъпят сериозни екологични проблеми и не е изключено да бъде изместена земната ос.

Страшната народна злочестина, БНТ, РТВЦ Пловдив, 30'

Филмът показва необходимостта от превенция в бедствени ситуации. От всички познати стихии, в нашата страна, не са наблюдавани само от две. Учените са притеснени, че ни предстои силно земетресение. „Страшната народна злочестина" е заглавието на книга, написана за разрушенията в района на Пловдив и Чирпан. Оказва се, че и сега населението не знае как да реагира в такива ситуации, а държавата все още не е разработила единен кризисен план.

Тихо изчезване, RTV/Радио и телевизия на Войводина, Сърбия, 21'

Това е историята на Шанхайския квартал в предградията на град Нови Сад, Войводина в Сърбия, където хората живеят между нефтена рафинерия и отоплителна централа. Кварталът бавно изчезва поради замърсяването на околната среда, което се е увеличило значително след бомбардировките над Сараево през 1999 г. Жителите страдат от рак, но никой не го е грижа.

Среща с авторите на филмите

Презентация „Превенция срещу природни бедствия и аварии в България. Подготовка на населението" на Асоциация „Св. Иван Рилски" за подпомагане на населението при природни бедствия и аварии

ген. Кирил Цветков, председател на Асоциация „Св. Иван Рилски"

БТВ Репортерите - Пожарът в Рила, БТВ, 2008, 15'

Филм за най-големия горски пожар през последните години, който се разпростря бързо върху ценните гори на Рила планина през септември 2008 г. и разкри не само лошото оборудване на българските пожарникари и застрашения естествен живот в горите, но и разбули също подозрителните инвестиционни проекти, предприети от висши държавни служители.

Огън и плам, БНТ, България, 30'

Документален филм за получилия приживе прозвището Рицар на огнеборската чест легендарен пожарен командир Юрий Захарчук (1890-1944 г.) - командир на Столичната пожарна команда (1923-1944 г.) и инспектор по пожарно дело при Министерството на вътрешните работи и народното здраве (1934-1944 г.), избран за Пожарникар на ХХ век в България.

Презентация „Превенцията в областта на пожарната безопасност - вчера и днес"

Галина Панчева, инспектор от Сектор "Превантивна дейност" в Главна Дирекция „Пожарна безопасност и спасяване" при МВР

Закриване на Зелено кино: Седмица на екологичните филми в София

Некомерсиални презентационни прожекции в съответствие с Регламента на Европейски екологичен фестивал „Зелена вълна - 21 век"

http://www.euroekofest.org/

1-6.12., 17.30-20.00, Лилавия салон на ЧЦ (Вход свободен !)

 

Чешкият център и АЛАРМА ПЪНК ДЖАЗ представят "DVA" (ЧР)

3.12., 21.00 ч., Лилавия салон на ЧЦ

Той - китара, акордеон, бийтбокс, лъкови, вокал
Тя - саксофон, кларнет, чело, живи самли

Тя и Той са съпрузите Бара и Ян Кратохвилови, които създават формацията DVA през 2006 година. През септември 2008 г. издават албума си "FONOK", за който получават номинация за наградата „Anděl" в категорията алтернативно звучене. Сами характеризират творбите си като "Non-existnations folklore" (фолклор на несъществуващите народи).

За да определят групата „DVA" музикалните критици използват традиционното клише "извън жанра". Двойката материализира своята оригинална музикална визия чрез различни прийоми - допълват тангото чрез бийтбокс, нежните фолклорни творби са обкантени с кларнет. Черпят идеи от естетиката на кабарето или цирка. Историите от личния им свят са описани с помощта на собствен измислен език, приличащ на немски, унгарски, фински, шведски...

Концертът ще се излъчва на живо по програма „Христо Ботев" на БНР - пряко от Лилавия салон на Чешкия център!

http://www.2dva.cz/ 

ФОТОИЗЛОЖБА - "ПОГЛЕД В ТРИ ПОСОКИ"

Откриване на изложбата 7.12, 18.30 ч., Галерията на Чешки Център
(Изложбата продължава до 31.1.2011 година)

Благотворителна изложба в полза на SOS Детски селища България, на която ще бъдат предлагани за продажба фотографиите на Алеш Хръдличка, Петър Абаджиев и Росен Коларов. Откриването ще бъде съпроводено от концерта "Контрасти" на виолончелиста Венцеслав Николов. За месец януари са планирани и две съпътстващи мероприятия: фотографски семинар и концерт камерна музика на студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров".

Венцеслав Николов е роден през 1943 година в Русе. Първоначално е ученик на баща си, русенския виолончелист и педагог Мишо Николов. Завършва Музикалната академия в София, а по-късно специализира в Москва и Швейцария. Ученик е на Мстислав Ростропович и Янош Щаркер. В репертоара си има над 400 творби от барок до съвременна музика. Гастролира в Европа и САЩ. Професор по камерна музика в ДМА "Панчо Владигеров". Води курсове и семинари в Швейцария, Италия и САЩ. Автор на книгите "Едно учителско семейство", Пътуване с Venzicello", "Капричии", "Острови" и "Пътека от звуци".

 

Програма на концерт "КОНТРАСТИ":

  • Жак Ибер (1890 - 1962) - Гирларзана
  • Йохан Себастиан Бах (1685 - 1750)  - Сарабанда в сол мажор  BWV 1007
  • Ханс Вернер Хенце (1926 - 2009) - Poco allegretto, Pastorale, Menuett
  • Йохан Себастиан Бах - Сарабанда в ре минор BWV 1008
  • Макс Регер (1873 - 1916) - Ларго
  • Йохан Себастиан Бах - Сарабанда в до мажор BWV 1009
  • Спиричуъли (обработил В.Николов)
  • Йохан Себастиан Бах - Сарабанда в ми бемол мажор  BWV 1010
  • Сулхан Цинцадзе (1925 - 1991) - Чонгури
  • Йохан Себастиан Бах - Сарабанда в  до минор BWV 1011
  • Сергей Прокофиев (1891 - 1953) - Марш (из "Детска музика")
  • Йохан Себастиан Бах - Сарабанда в ре мажор BWV 1012

Сдружение SOS Детски селища България е учредено на 2 август 1990 г. в София. SOS Детски селища България е редовен член на международната организация за социално развитие SOS-Киндердорф Интернационал, обединяваща самостоятелни национални SOS сдружения в 132 страни в цял свят. SOS сдружението осигурява грижа в семейна среда за деца, които са загубили своите родители или не могат да живеят повече с тях и подкрепя деца в риск и техните семейства чрез програми, изграждащи и укрепващи техните социални и житейски умения и осигуряващи достъп до жизненоважни услуги и психо-социална подкрепа. http://www.sosbg.org/

Съпътстващи мероприятия:

19.1., 18.00 ч., Фотографски семинар на тема "Аспекти на съвременната фотографска теория и практика". Основни презентации:

  • д-р Алеш Хръдличка - „Теория на фотографията"
  • Доц. Петър Абаджиев - „Измененията на фотографията в цифровия свят"
  • Доц. д-р Росен Коларов - „Средата на децата в неравностойно положение"

За участие в семинара ще бъдат поканени български теоретици, критици и историци на изобразителното изкуство и фотографията.

25.1., 18.00 ч., Концерт камерна музика с участието на студенти от Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" от класа на проф. Венцеслав Николов

В програмата: Й. С. Бах, В. А. Моцарт, Й. Брамс, С. Прокофиев и др.

 

КОЛЕДЕН УРОК ПО ЧЕШКИ

13.12., 18.30 ч., Лилавия салон на ЧЦ (Вход само за курсисти и бохемисти !) 

На голямото препитване по чешки език очакваме да се явят участниците в курсовете по чешки език и студентите от специалност "Чешка филология" в СУ "Св. Кл. Охридски". Покана отправяме и към техните преподаватели да бъдат квестори на сериозното външно оценяване, за да следят за евентуални преписвачи и подсказвачи.

КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ

15.12.,18.00 ч., Лилавия салон на ЧЦ

Концерт на студенти от Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров".

Участват: Александър Лиалиос, Атанас Кръстев, Десислава Стоименова, Десислава Чолакова, Златина Гълъбова, Петър Добрев, Ралица Ралинова.

Студентски струнен оркестър с диригент Райчо Христов.

Акомпанятори: Адриана Коцева и Румен Цанов.

Програма:

Йохан Себастиан Бах (1685-1750) - Прелюд, Сарабанда и Жига из Сюита № 4 Es-dur за соло виолончело. Изпълнява Атанас Кръстев.

Бедржих Сметана (1824-1884) - Ария на Марженка из I действие на операта „Продадена невеста". Изпълнява Десислава Стоименова. На рояла Адриана Коцева.

Пьотр Илич Чайковски (1840-1893) - Пецо капричозо. Изпълнява Атанас Кръстев - виолончело. На рояла Румен Цанов.

Бедржих Сметана (1824-1884) - Ария на Марженка из II действие на операта „Продадена невеста". Изпълнява Ралица Ралинова. На рояла Адриана Коцева.

Веселин Стоянов (1902-1969) - „Аз искам". Изпълнява Ралица Ралинова. На рояла Адриана Коцева.

Камий Сен-Санс (1835-1929) - Интродукция и рондо капричозо. Изпълняват Десислава Чолакова - цигулка и Александър Лиалиос - пиано.

Антонин Дворжак (1841-1904) - Ария на Русалка из едноименната опера. Изпълнява Златина Гълъбова. На рояла Адриана Коцева.

Иван Маринов (1928-2003) - „Лято". Изпълнява Златина Гълъбова. На рояла Адриана Коцева.

Ян Неруда  (1707-1780) - Концерт за тромпет и струнен оркестър. Изпълнява Петър Добрев със Студентски струнен оркестър. Диригент Райчо Христов.

ЗОНА ЗА МЛАДИТЕ :Джаз концерт на студенти от НБУ с преподавател Илиян Парасков.

26.1.18.00 ч., Лилавия салон на ЧЦ

Чешкият център си запазва правото за промени в програмата
www.czechcentres.cz/sofia, www.ceskicentar.cz



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.