Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
29-12-2010

Шефът на “Сосиате Женерал”: повече стрес-тестове не са нужни

Главният изпълнителен директор на банка "Сосиате Женерал" (Societe General) заяви във вторник, че не са необходими повече стрес-тестове за европейските банки, тъй като е добре известно доколко те са изложени на държавни дългове. "Степента на изложеност на държавен дълг е публична. Това е добре известно," това каза главният изпълнителен директор на банка "Сосиате Женерал" Фредерик Удеа, цитиран от EU Business.

"Пазарите могат да направят изчисления и смятам, че казано общо, хората тотално надценяват въздействието на който и да е сценарий върху този държавен дълг."

Тежестта на стрес-тестовете, проведени през юли беше поставена под въпрос от пазарите, след като Ирландската банка и Обединената Ирландска банка преминаха тестовете, а само няколко месеца по-късно се нуждаеха от финансова подкрепа. От 91 европейски банки, тествани миналия юли, само седем - пет в Испания, една в Германия и една в Гърция - бяха определени като податливи на икономически стрес.

Европейският комисар по икономическите въпроси Оли Рен заяви по-рано този месец, че нови "дори по-обстойни и по-подробни" стрес-тестове ще бъдат организирани през месец февруари, като този път ще включват поглед към позициите по отношение на ликвидността.

Президента на Европейската централна банка Жан-Клод Трише, също каза по-рано през декември, че стрес-тестовете за банките са "полезни" и ще бъдат редовно организирани в ЕС.
Въпреки че Удеа смята, че няма да са нужни повече стрес-тестове, той заяви, че страховете от разпространяване на проблемите с дефицита и дълга в Еврозоната могат да причинят непостоянство на пазарите за още една година. Той заяви, че страховете от разпространяване са преувеличени. Финансистът добави, че ако Европейските правителства успеят да намерят решение, това може да "накара непостоянството да изчезне".

Анализаторите и пазарите са не бяха впечатлени от европейската среща на върха по-рано през месец декември, когато лидерите решиха да установят постоянен фонд за финансови помощи, но не решиха какъв ще бъде неговия размер, нито дадоха подробности за това как е възможно инвеститорите да претърпят загуби при следващи финансови помощи.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.