Europe.bg
  Начало - Портал ЕВРОПА представя
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Портал ЕВРОПА представя

  • A+
  • A-
04-12-2012

Представяне на резултатите от изпълнението на проект „Хоризонтален анализ на системата за формулиране и реализация на научната политика на Република България”

На 29 ноември 2012 г., в София, се проведе заключителна конференция по Проект „Хоризонтален анализ на системата за формулиране и реализация на научната политика на Република България", осъществяван от Министерството на образованието, младежта и науката. Проектът е финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Участие в конференцията взеха представители от академичния сектор - БАН и висшите училища, държавни институции, изпълняващи функции, свързани с планирането и осъществяването на политиката за развитие на науката, неправителствени организации и работодателски структурти и екипа по проекта.

По време конференцията бяха представени резултатите от проведените по проекта анализи и констатации, както и възможностите за оптимизиране на системата за разработване и провеждане на политиката за развитие на науката, както и предложения за нейното функционално и структурно оптимизиране.

Участниците потвърдиха необходимостта от определянето на функции за оперативна координация на политиката за развитие на науката в рамките на българската административна система. Важно е да има ясно дефиниране на механизми за взаимодействие в различните етапи от управленския цикъл, както и роли на заинтересованите страни - координация и консултиране.

Едно от основните послания на конференцията е „Умно програмиране за реализиране на конкурентоспособна икономика - 2020" За тази цел определянето на механизми, осигуряващи синергия между финансовите инструменти е от стратегическо значение за целенасочеността и последователността на политиката, както и за постигане на устойчиви резултати.

 

Проект „ХОРИЗОНТАЛЕН АНАЛИЗ НА СИСТЕМАТА ЗА ФОРМУЛИРАНЕ И РЕАЛИЗАЦИЯ НА НАУЧНАТА ПОЛИТИКА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ", финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.