Europe.bg
  Начало - Библиотека - Фондовете за България
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Библиотека / Фондовете за България

RSS
  • A+
  • A-
15-02-2013

Стартира набирането на заявления за получаване на краткосрочна техническа помощ от бенефициенти, регионални и местни власти, по ОПРР и ОПОС

Стартира набирането на заявления за получаване на краткосрочна техническа помощ от бенефициенти, регионални и местни власти, по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г." (ОПРР) и Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г. (ОПОС)". Помощта се предоставя безвъзмездно в рамките на изпълнявания проект № 0086-ЦКЗ-1.5 „Създаване на мобилно експертно звено за подкрепа на местните и регионалните администрации при изпълнението и управлението на проекти, финансирани от СКФ".

Мобилното експертно звено ще предоставя краткосрочно техническо, правно, финансово и административно консултиране по възникнали затруднения при изпълнението и управлението на инфраструктурни проекти, финансирани по ОПРР и ОПОС.

Кандидатстването се осъществява чрез попълване на заявление, което може да бъде изтеглено ТУК. След попълване заявлението, заедно с прикачени файлове със сканирани копия на документи, подкрепящи необходимостта от консултантска помощ, се подават на електронен адрес: mobilzveno@government.bg. Обръщаме Ви внимание, че няма да се приемат заявления, подадени на хартия. При изпращане на електронното съобщение в полето „Subject" следва са се посочи номерът на проекта за които се изисква помощта. Приложенията към електронното писмо се записват във формат Adobe Reader, с разширение.pdf.

Постъпилите заявления ще бъдат оценявани два пъти месечно от комисия назначена със заповед на министъра по управление на средствата от Европейския съюз. С оглед гарантиране на равнопоставеност и прозрачно третиране на всички бенефициенти, подали заявление за оказване на краткосрочна техническа помощ, комисията ще използва утвърдени от министъра по управление на средствата от Европейския съюз „Критерии и методика за избор на казуси на бенефициенти изпълняващи инфраструктурни проекти".

Срокът за подаване на заявленията изтича на 22 март 2013 г. Настоящето набиране на заявления е първи етап от предоставянето на консултантска помощ, при която ще бъдат разгледани десет казуса. Основното предоставяне на консултантска помощ е предвидено да започне през месец юни 2013 г. За целта ще бъде публикувано ново съобщение и ще бъдат изпратени покани до всички общини.

Предоставените консултации и направените препоръки не изместват ролята и юридическата отговорност на бенефициентите, които остават изцяло отговорни за успешното управление, изпълнение и приключване на проекта. Вземането на конкретни решения свързани с изпълнението на проектите остават отговорност на бенефициентите, като те не са задължени да се съобразят с предоставените препоръки и становища. Допълнителна информация може да получите на електронен адрес: mobilzveno@government.bg. Заявление за оказване на консултантска помощ



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.