Твоят глас в ЕС / Специално от Портал Европа

  • A+
  • A-
04-05-2007

СТЕФАН СОФИЯНСКИ, ВОДАЧ НА ЛИСТАТА НА ССД, ОТГОВАРЯ НА ЧИТАТЕЛСКИ ВЪПРОСИ НА ПОРТАЛ ЕВРОПА

Вижте какво попитаха читателите г-н Софиянски и какво отговори той!

Защо кандидат-депутатската  ви листа не е от 18 души, а по- къса? (Горан Стефанов, Враца)

От никоя листа няма да влязат в Европарламента 18 кандидати. Ние се борим за едно място и правим всичко възможно да придадем мажоритарен характер на кампанията. По този начин най-добре ще се разберат способностите и качествата на кандидатите, много от които в другите листи се крият зад името на издигналата ги партия.

Не трябваше ли по-малките партии като Вашата да направят обща листа, вместо колективно да прахосват шансовете си да преборят ГЕРБ,ДСБ и СДС? (Елица Димитрова, София)

Първо, ние не се стремим да преборим ГРЕБ, ДСБ и СДС, а да покажем, че тройната коалиция има алтернатива и в дясно има значителен управленски потенциал. Другото, което е по-важно обаче е, че това са нов вид избори за България и моментът е перфектен за идентификация на различните партии. Затова всички, които участват в коалиции сега, мисля че се страхуват да покажат истинското си лице.

Колко струва Вашата кампания? Откъде взимате парите? (Георги Ерменков, Варна)

Не повече от кампаниите на другите кандидати - виждате че кампаниите на партиите от управляващата коалиция са най-скъпите и най-пищните, макар и силно несъдържателни като послания и поведение. Средствата са основно от държавната субсидия, членски внос и дарения на симпатизанти.

Поздрави,
Стефан Софиянски

Г-н Софиянски изпрати на 5 май и своите отговори на Въпросника на българския евродепутат. Отговорите му можете да видите ТУК.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.