Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
22-06-2006

ОЦЕНКА НА КАПАЦИТЕТА НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И БИЗНЕСА ЗА УЧАСТИЕ В УСВОЯВАНЕТО НА СРЕДСТВА ОТ СТРУКТУРНИТЕ ФОНДОВЕ И КОХЕЗИОННИЯ ФОНД НА ЕС

ПРООН България оповести проучване за капацитета на бизнеса и неправителствения сектор за работа със Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз

Силно желание на частния и неправителствения сектор за работа с фондовете на ЕС за регионално развитие при все още недостатъчна готовност за пълноценно усвояване; ограничен потенциал при най-слабо развитите региони, които най-много се нуждаят от средства за развитие - това са някои от основните разкрития на проучването.

Докладът “Оценка на капацитета на неправителствените организации и бизнеса за участие в усвояването на средства от Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС” е част от съвместен проект на ПРООН и Министерството на регионалното развитие и благоустройството и е първият от поредица от три експертни изследвания, които ПРООН България ще оповести в следващите седмици. Второто представлява сравнителен анализ на опита на две "стари" и две "нови" страни от ЕС (Португалия, Ирландия, Полша и Чешката република) и съществуващия опит в България в прилагането на партньорския принцип за планиране и усвояване на Структурните фондове. Третото изследване представлява актуализирана оценка на административния капацитет на 209 български общини и 28 области за участие в планирането и усвояването на Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС.

Докладите ще бъдат достъпни за всички заинтересовани страни на интернет страницата на ПРООН www.undp.bg  и ще бъдат предоставяни на електронен носител на проявилите интерес към тях.


Доклада може да видите на страницата на ПРООН.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.