Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
06-09-2006

БЪЛГАРИЯ Е ОТГОВОРИЛА НА ВСИЧКИ ВЪПРОСИ НА ЕК

След края на последните консултации с Генерална Дирекция "Разширяване" на ЕК министър Кунева заяви, че от комисията са задавали въпроси в политическата област, по проблемите в борбата с престъпността и корупцията, реформите в съдебната система, защетата на правата на малцинствата, здравеопазването и трафика на хора, съобщава News.bg.

По думите й е имало и въпроси, свързани със земеделието.

"Мисля, че дадохме максимална информация, нямаше въпроси, които да не са покрити", съобщи Кунева.

Тя не съобщи колко процента е изпълнило правителството от плана си за действие и отказа да коментира съобщенията за евентуално налагане на предпазни клаузи.

"Нито един от въпросите, поставени днес, не остана без отговор, дадохме много информация на Европейската комисия, но това е само част от данните, които тя ще използва за своя мониторингов доклад", съобщи Кунева и подчерта, че заключенията от него ще бъдат базирани на партньорските проверки и данните, получени от неправителствени организации, дипломатически мисии и частни компании.

Портал ЕВРОПА припомня, че министър Кунева съобщи през август, че към 31 юли са изпълнени 82 % от мерките по плана за действие на правителството на Станишев.

Комисарят по разширяването Оли Рен съобщи миналата седмица, че България е постигнала напредък в някои технически области, но остават проблемни борбата с престъпността и корупцията.

Министър Кунева и румънският министъ по европейските въпроси Анка Боаджиу са в Брюксел за да представят последните отчети на двете страни преди мониторинговият доклад на 26 септември.

 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.