Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
14-01-2007

ОБЩИНА ЛУКОВИТ – ЕВРОПИОНЕР В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ!

Петгодишен договор за събиране и третиране на отпадъците на община Луковит е предметът на първата поръчка на българска институция, публикувана в Официалния вестник на Европейския съюз.

Както Портал ЕВРОПА вече писа, от началото на годината, притурката на официалния вестник на ЕС - TED - вече се подготвя и на български език. В TED се публикуват определени търгове на страните-членки. Още в първите дни на Новата година Румъния - която се присъедини заедно с България на 1 януари - беше готова с първата си голяма обществена поръчка. Северните ни съседи търсят да закупят файлови търгове.

За сравнение, дни след това България обяви своя пръв европейски търг - но не за технологии, а за отпадъци.

В последния работен ден на тази седмица Община Луковит обявява чрез TED - Tenders Electronic daily, че търси  да възложи чрез поръчка за петгодишен срок поддържането на чистотата на териториите за обществено ползване, събиране, транспортиране и обезвреждане на твърди битови отпадъци, поддържане, експлоатация и осъществяване задълженията на оператор на депо в Община Луковит.

Всеки кандидат за изпълнител трябва да внесе гаранция за участие в процедурата за възлагане на обществената поръчка в размер на 11 500 лева, четем още в TED.

Офертите ще бъдат отворени на 5 март, а срокът за участие е втори март. Кандидатите ще бъдат оценявани според цената, вида и честотата на предлаганата услуга, срока на отсрочено плащане и други.

Община Луковит предвижда да плаща на избрания кандидат годишни средства според утвърдена от Общинския съвет план-сметка за поддържане на чистотата, сметосъбирането и извозването. Сред изискванията е кандидатът да представи описание на мерките за опазване на околната среда, които ще приложи при изпълнение на поръчката.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.