Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
01-02-2007

ЕВГЕНИ КИРИЛОВ БЕ ИЗБРАН ЗА ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО РЕГИОНАЛНИТЕ ВЪПРОСИ НА ЕП

Българският евродепутат от групата на социалистите в Европейския парламент Евгени Кирилов бе избран днес за заместник председател на Комисията по регионалните въпроси на ЕП, съобщава Netinfo.

голям размер
За заместник-председател на същата комисия от парламентарната група на либералите и демократите е избрана българската евродепутатка Филиз Хюсменова.

Сред четиримата депутати, които се предлагат за заместник-председатели на всяка от 20-те комисии в Европейския парламент, Евгени Кирилов бе поставен на първо място при избора. Това означава, че той фактически става първи заместник-председател, тъй като първият в списъка на заместниците оглавява съответната комисия в отсъствие на председателя.

В момента Евгени Кирилов е и председател на Комисията по икономическите въпроси в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Комисията по регионалните въпроси е смятана за една от важните комисии в Европейския парламент, тъй като има дума по въпроси на регионалната политика на Европейския съюз и отпусканите във връзка с прилагането на тази политика значителни кохезионни фондове.

голям размер
Филип Димитров бе избран за заместник-председател на Комисията по конституционалните въпроси в Европейския парламент. Димитров е депутат от групата на Европейската народна партия, която е най-голямата в парламента, съобщиха още от парламента .

Изборът на председатели на комисии ще бъде направен по-късно през деня. Този избор трябваше да стане по време на редовната сесия на Европейския парламент в Страсбург в средата на януари, но се забави, тъй като се очаква да бъдат сменени председателите на поне седем комисии.


Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.