Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
01-02-2007

АЕЦ “КОЗЛОДУЙ” ЩЕ РЕМОНТИРА КОНДИЦИОНЕРИ В 5 И 6 БЛОК

Обществена поръчка за услуги по поддържане, ремонт и инсталиране на машини и съоръжения за 5 и 6 енергоблокове е обявила АЕЦ "Козлодуй", става ясно от електронното приложение за търгове на европейския Официален вестник.

Става дума за реконструкция на 37 кондиционера тип КТА-10 на 5ти и 6ти блок. Техническият проект включва също замяна на компресор, кондензатор, ел.-табло, а така също и на съществуващата автоматика.

Съществуващата електрическа система ще се замени с нова - тя осигурява захранването, сигнализацията, пожароизвестяване и блокировките от АСП на кондиционери - пише още на сайта на TED. TED е базата данни за възлагане на обществени поръчки на Европейския съюз.

Срокът за кандидатстване е 9-ти март.  Всички дейности по поръчката трябва да се състоят до края на годината, сочи документацията.

Портал ЕВРОПА припомня, че през последните няколко дни в TED бяха поместени и друга поръчки на АЕЦ, свързани с 5 и 6 енергоблокове - "Проектиране на технологични тапи от устойчив на висока температура материал за предотвратяване на ранния байпас на херметичната обвивка в случай на тежка авария на 5 и 6 енергоблокове" и "Проектиране, доставка и реализация на Система за контрол на критичните параметри в аварийни и следаварийни ситуации".

Същевременно Националната електрическа компания обяви обществена поръчка с предмет, предоставяне на кредит за строеж на АЕЦ "Белене". НЕК търси 250 милиона евро, с които да се финансира проектирането, доставката на оборудване и строително - монтажните работи по проекта за изграждане на АЕЦ "Белене" през първата година от неговото изпълнение.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.