Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
02-04-2007

СВОБОДНО МЯСТО ЗА ДЛЪЖНОСТТА ДИРЕКТОР НА АГЕНЦИЯТА ЗА ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

В Официалния вестник на ЕС е публикувана обява за свободно работно място за длъжността Директор на Агенцията за Основните Права на Европейския Съюз (АОП).

АОП е създадена с решение на Съвета на ЕС като приемник на Европейската обсерватория по проявите на расизъм и ксенофобия. Целта на новата агенция е да предоставя на заинтересованите институции на ЕС и на страните-членки при прилагането на общностното право своята помощ и опит, свързани с основните права.

Агенцията ще работи по въпроси, свързани с основните права в Европейския съюз и в неговите страни-членки при прилагането на общностното право. Агенцията ще се ръководи от директор с петгодишен мандат, сред чийто отговорности са както подготвяне и изпълнение на годишната й работна програма, така и да се разпорежда с бюджетни кредити. Одобреният кандидат следва да поеме длъжността в края на лятото или в началото на есента на 2007 г. Мястото на работа е във Виена, където се намира седалището на агенцията. Договорът за тази длъжност е временен, пише още в Официалния вестник на ЕС.

Директорът ще бъде назначен въз основа на лични качества, задълбочено познаване на областта, свързана с сновните права, както и административни и управленски умения. Изискват се европейско гражданство, университетска диплома, най-малко 15 години професионален опит, 5 от които на старша управленска позиция в голяма организация, се пояснява в обявата. Бъдещият директор трябва да владее най-малко един от официалните езици на ЕС и да има задоволителни познания по втори такъв.

За да бъдат валидни кандидатурите им, кандидатите трябва изпратят мотивационно писмо и подробна автобиография (за предпочитане е CV-то да е по образеца за европейска автобиография ). На този етап не трябва да бъдат изпращани други документи в подкрепа на кандидатурата (например заверени копия на свидетелства/дипломи, препоръки, доказателства за натрупан опит и т.н.), но те могат да бъдат представени на по-късен етап от процедурата, ако е необходимо.

Кандидатурите, за предпочитане на английски, френски или немски език, трябва да бъдат изпратени до 30 април 2007 по електронна поща ТУК или по пощата на адрес: "European Commission „Justice, Freedom and Security“ Directorate General Directorate A, Unit A3 B-1049 Brussels Белгия".

Портал ЕВРОПА стиска палци на българските граждани, които ще проявят интерес да кандидатстват...!

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.