Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
13-04-2009

Твърде рано ли се стопиха чешките кубчета захар? Думата е ваша…!

Заповядайте утре online в заключителния чат от инициативата „Сега – взаимодействаме с Европейския парламент!”

Изпълнителният директор на PASOS Network Джеф Ловит ще бъде наш и ваш събеседник на http://chat.europe.bg във вторник сутрин.


Джеф Ловит е водещ европейски експерт по формиране на политики и изпълнителен директор на PASOS (Policy Association for an Open Society) – мрежа от независими граждански think-tank организации от 24 държави от Централна и Източна Европа и Централна Азия.

PASOS е наш партньор в проекта “Сега – взаимодействаме с Европейския парламент!”, изпълняван от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА, съфинансиран от ЕП чрез ГД „Комуникации”.


Седалището на PASOS е в Прага – освен темата за това, как Прага се справя като ротационен председател на Европейския съюз, ще говорим и за неформалния „слоган” на това председателство – „Ще подсладим Европа”. По-сладка, по-горчива, по-люта, или пък направо безвкусна: каква е Европа днес, в навечерието на евровота през юни? Отговор на този метафоричен въпрос потърсихме чрез нашия европейски конкурс за есе „Изборите за ЕП през 2009 – Европа отвъд кубчетата захар”, който бе спечелен от Матю Ръшуърт (Великобритания).

Във вторник с Джеф Ловит ще проверим дали „сладкото” – захарните кубчета – по време на Чешкото председателство, не се „стопиха” твърде бързо…


Онлайн-чатът ще се проведе на английски език във вторник, 14 април, от 10 до 11 часа българско време (от 9 до 10 CET) чрез платформата http://chat.europe.bg.

Каним всички наши читатели от всички държави-членки на ЕС да се присъединят към дискусията в реално време с въпроси и мнения по темите. Не е необходима предварителна регистрация, а логването в чат-платформата отнема броени секунди. Читателите биха могли да изпращат и предварително своите въпроси и мнения (на английски или на друг език) чрез електронната поща parliament@europe.bg.

ПОВЕЧЕ ПОДБРОБНОСТИ – ТУК.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.