Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
24-05-2009

Конференция "Две години ОСП в България" в сряда

Дискусионна конференция на тема „Две години Обща селскостопанска политика на Европейския съюз в България” ще се състои в сряда, 27 май, от 13.00 до 16.00 часа в бизнес-залата на хотел „Кристал Палас“ в София – на улица „Шипка” 14.

Специален гост на събитието е министърът на земеделието и храните Валери Цветанов, който ще говори за реалните ползи за нашето земеделие от прилагането на ОСП в България.

В конференцията ще участват журналисти от регионални медии, от специализирани издания, ресорни репортери от централните издания, земеделски производители и представители на техни организации от цяла България.

Друг акцент ще бъдат директните плащания на площ - очаква се участие на заместник-изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Мюхеттин Караоглан. В дневния ред е включена и дискусия с представител на ръководството на Национална служба за съвети в земеделието.


Конференцията е организирана от Агенция СТРАТЕГМА, Европейския институт и Портал ЕВРОПА и е заключителното събитие на проекта "ОСП - двигател за развитието на българските селски райони", съфинансиран от Генерална дирекция „Селско стопанство и развитие на селските райони”на ЕК.

Вижте всички подробности в аванс ТУК - в рубриката "Събития".

Целта на проекта е повишаване на обществената информираност за ОСП и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони – с акцент върху възможностите за повишаване на качеството на живот и разнообразяване на икономическите дейности в селските райони чрез ОСП.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.