Събития

  • A+
  • A-
20-10-2009

Обучение за потенциални бенефициенти по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония в Благоевград

На 3 ноември 2009 г. в гр. Благоевград, ще се проведе обучение за потенциални бенефициенти по Първата покана за набиране на предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество, съ-финансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ CCI Номер 2007CB16IPO007.

Обучението на тема „Подготовка на проектно предложение и попълване на формуляр за кандидатстване" ще се проведе на 3 ноември от 9.00 до 17.00 часа в Хотел „Езерец", Конферентна зала 1, бул. „Пейо Яворов" №2, Благоевград .

Събитието се организира от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (Управляващ орган) в сътрудничество с Министерство на Местното самоуправление (Национален партниращ орган).

Програмата на обучението е публикувана на страницата на програмата http://ipa-cbc-007.eu и на страницата на Управляващия орган http://www.mrrb.government.bg .

Желаещите да участват в обучението трябва да заявят своето участие, като попълнят регистрационен формуляр, който могат да поискат на електронен адрес ipa@strategma.bg или да изтеглят от интернет страницата на Програмата,и го изпратят обратно на същия електронен адрес или на факс: +359 (0)2 981 63 48.

Краен срок за регистрация за участие в обучението - 28 октомври 2009 г.

На 14 септември 2009 г. стартира набирането на проектни предложения по Програма за трансгранично сътрудничество между България и Македония, съ-финансирана от Инструмента за предприсъединителна помощ, CCI Номер 2007CB16IPO007. Предвиденият бюджет за настоящата Покана за предложения от двете партниращи страни възлиза на 4 131 652 евро. Проектните предложения трябва да попадат в една от двете приоритетни оси:

1. Икономическо развитие и социално сближаване
2. Подобряване качеството на живот

Пълният пакет от документи, включително и Насоките за кандидатстване се намират на и могат да бъдат свалени от следните интернет страници: http://www.ipa-cbc-007.eu , http://www.mrrb.government.bg и http://www.mls.gov.mk.

Крайният срок за набиране на проектните предложения е 16:00 часа местно време на 14 декември 2009 г. на адреса, посочен в Насоките за кандидатстване за настоящата Покана за набиране на проектни предложения.

Събитията в рамките на информационната кампания се организират от Обединение „СТРАТЕГМА-Европейски институт" с финансовата подкрепа по проект BG 2006/018-389.01.03.01 Техническа помощ.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.