Europe Direct / Актуално / Предстоящо

  • A+
  • A-
02-11-2009

20 години от падането на Берлинската стена: Младите хора и преходът

Информационното бюро на ЕП за България, с партньорството на Европейския информационен център EUROPE DIRECT - София и Национална университетска телевизия «Алма матер», организира на 6-и ноември 2009 г. граждански форум, посветен на 20-ата годишнина от падането на Берлинската стена и началото на промените в България.

Форумът ще се проведе от 18 часа в СУ «Св. Климент Охридски», залата на студентския театър «Алма алтер». В дебатите ще участват членовете на Европейския парламент Мария Неделчева (ЕНП), Андрей Ковачев (ЕНП), Кристиан Вигенин (С&Д) и Ивайло Калфин (С&Д).

Разговорът ще се фокусира върху «Младите хора и прехода» и ще обхване теми като образованието, професионалната реализация, възможностите за кариера, емиграцията и вълната, която напусна България през прехода, разочарованията и надеждите на младите хора и европейските политики и проекти, насочени към тях. Дискусията ще се излъчва пряко онлайн в Портал ЕВРОПА.

Читателите на Портал ЕВРОПА ще имат възможност да пускат в чата въпроси, коментари и мнения както преди, така и по време на гражданския форум. Вашите гледни точки ще бъдат споменати от модератора по време на събитието.

След форума публиката ще може да види предпремиерно спектакъла «Първият ден на свободата», представен от университетския театър «Алма Алтер».

Гражданските форуми са инструмент за комуникация на Европейския парламент. Форумите, организирани от Информационното бюро на ЕП за България, представляват връзка между Европейския парламент и българското гражданско общество. В тях членовете на ЕП дебатират проблеми от регионално и национално значение с широката общественост. В открита дискусия по дадена тема гражданите могат да изказват своите позиции и очаквания, да задават въпроси, да търсят път към общо решаване на проблеми.

 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.