Предстоящо

  • A+
  • A-
23-03-2010

Трима евродепутати ще обсъждат антикризисните мерки в Габрово в петък

26 март, петък, от 13.00 ч. на живо от залата в Община Габрово: граждански форум "Антикризисни мерки и социална политика - европейски програми и национални действия" с участието на евродепутатите Илиана Иванова, Ивайло Калфин и Слави Бинев.

Евродепутатите ще дебатират с представителите на бизнеса, на браншовите организации, местната власт, неправителствени организации, медии, студенти и граждани.

Портал ЕВРОПА ще излъчва на живо дискусията и чрез чат-платформата си ще даде възможност на читатели от цяла България да се задават въпроси и да изказват мнения по темата.

Повече подробности в аванс за събитието и за виртуалното участие на читателите на Портал ЕВРОПА.

Европа кове икономическата си стратегия до 2020 г. Всяка от институциите на Съюза трескаво търси отговор на въпроса как европейската икономика да излезе от световната финансова криза по-силна, по-стабилна, по-конкурентноспособна и с по-добър потенциал за бъдещо развитие. В редица държави, включително и България, разговорът за бъдещето е особено труден, защото ефектите на кризата се чувстват силно, а националната икономика е под огромно напрежение.Информационното бюро на ЕП за България прави тази открита дискусия в Габрово в опит за идентифициране на националните ни приоритети, на най-важните и неизбежни антикризисни мерки, с пръст върху пулса на днешните икономически проблеми.

Видеозаписът от дискусията "Антикризисни мерки и социална политика - европейски програми и национални действия" ще бъде публикуван в рубриката "Интерактивно" на Портал ЕВРОПА. Предишният граждански форум, организиран от Информационното бюро на ЕП за България, беше за Дунавската стратегия на ЕС и се проведе в Русе. Пълният видеозапис, разделен на части, вече е на разположение на читателите.

Европейският информационен център "Европа Директно" - Габрово е партньор на събитието. 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.