Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
26-03-2010

Семинар прави Европа достъпна

В представителството на ЕС в София в петък се проведе семинар на тема „Европа е достъпна" по проекта „Ние правим Европа достъпна", финансиран по Програмата „Европа за Гражданите" на Европейската комисия. Организатори на събитието бяха Портал Европа, Център за модернизиране на политики и Instituto agrario di San Michelle Alladige.

Семинарът имаше за цел да представи проекта „Ние правим Европа достъпна", както и да запознае италианските партньори с българската страна и култура.

 „Нашата амбиция е да направим Европейския съюз по-разбираем за всички", заявиха организаторите. Обмяната на опит между двете държави, Италия като страна-член, основателка на Европейските общности и България, която е една от най-новите страни на ЕС, ще бъде от полза за гражданите и на двете държави.

На семинара присъства и директорът на Италианския културен институт Енцио Пераро, който разказа на италианските гости впечатленията си от България и в частност от София. Пераро похвали красотата на българската природа и сподели за провеждането на различни българо - италиански фестивали.

 Директорът на Италианския културен институт отговори на редица въпроси, свързани с българската държава, какъв е българинът, какви са социалните проблеми в страната.

В заключение Енцио Пераро каза, че софиянците се гордеят с римските си корени, но е „грешно да сравняваме България и Италия, тук не може да се прави такова сравнение."

Повече подробности за "Ние правим Европа достъпна може да научите на интернет страницата на проекта.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.