Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
05-05-2010

Комисар Кристалина Георгиева ще се присъедини към празника за деня на Европа - 9 май в София

Членът на Европейската комисия, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и отговорите при кризи г-жа Кристалина Георгиева ще се присъедини към събитията, организирани от Представителството на ЕК в София по повод на Деня на Европа – 9 май.

На 8 май 2010 г. (събота) от 19:00 ч. г-жа Георгиева ще приветства гостите на празничния концерт в зала "България", където оркестър "Симфониета" - София и Общински хор "Плевен" ще изпълнят Симфония №9 на Лудвиг ван Бетовен. Във фоайето на зала "България" от 18:40 медиите ще имат възможност да посрещнат комисар Георгиева при пристигането й на концерта.

На 9 май 2010 г. (неделя) от 10:00 ч. в Южния парк ("Английска ливада" - до централния вход, вдясно от фонтаните) г-жа Кристалина Георгиева ще присъства на футболния мач между отборите на Народното Събрание (НС) и Европейския парламент. От 12.15 в Южен парк ("Поляната с гълъбите") на специалния щанд на Представителството на ЕК комисар Георгиева ще даде своя глас в импровизираната анкета за най-важна задача на Европейския съюз през 2010.

Портал ЕВРОПА вече ви запозна с по-важните събития, планирани за Деня на Европа - сред които зрелищен футболен мач между отборите на Европейския парламент и Народното събрание...

Пълна информация за събитията, организирани от Представителството на Европейската комисия в България и от Информационното бюро на Европейския парламент в София по повод Деня на Европа 9 май в София и страната можете да откриете в приложените програми.

Събития в Европа Директно

Програма за 9 май

Концерт по случай 9 май

Филмова седмицa

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.