Библиотека / Фондовете за България

RSS
  • A+
  • A-
15-02-2013

Стартира набирането на заявления за получаване на краткосрочна техническа помощ от бенефициенти, регионални и местни власти, по ОПРР и ОПОС

Стартира набирането на заявления за получаване на краткосрочна техническа помощ от бенефициенти, регионални и местни власти, по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г." (ОПРР) и Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г. (ОПОС)". Помощта се предоставя безвъзмездно в рамките на изпълнявания проект № 0086-ЦКЗ-1.5 „Създаване на мобилно експертно звено за подкрепа на местните и регионалните администрации при изпълнението и управлението на проекти, финансирани от СКФ".

Мобилното експертно звено ще предоставя краткосрочно техническо, правно, финансово и административно консултиране по възникнали затруднения при изпълнението и управлението на инфраструктурни проекти, финансирани по ОПРР и ОПОС.

Кандидатстването се осъществява чрез попълване на заявление, което може да бъде изтеглено ТУК. След попълване заявлението, заедно с прикачени файлове със сканирани копия на документи, подкрепящи необходимостта от консултантска помощ, се подават на електронен адрес: mobilzveno@government.bg. Обръщаме Ви внимание, че няма да се приемат заявления, подадени на хартия. При изпращане на електронното съобщение в полето „Subject" следва са се посочи номерът на проекта за които се изисква помощта. Приложенията към електронното писмо се записват във формат Adobe Reader, с разширение.pdf.

Постъпилите заявления ще бъдат оценявани два пъти месечно от комисия назначена със заповед на министъра по управление на средствата от Европейския съюз. С оглед гарантиране на равнопоставеност и прозрачно третиране на всички бенефициенти, подали заявление за оказване на краткосрочна техническа помощ, комисията ще използва утвърдени от министъра по управление на средствата от Европейския съюз „Критерии и методика за избор на казуси на бенефициенти изпълняващи инфраструктурни проекти".

Срокът за подаване на заявленията изтича на 22 март 2013 г. Настоящето набиране на заявления е първи етап от предоставянето на консултантска помощ, при която ще бъдат разгледани десет казуса. Основното предоставяне на консултантска помощ е предвидено да започне през месец юни 2013 г. За целта ще бъде публикувано ново съобщение и ще бъдат изпратени покани до всички общини.

Предоставените консултации и направените препоръки не изместват ролята и юридическата отговорност на бенефициентите, които остават изцяло отговорни за успешното управление, изпълнение и приключване на проекта. Вземането на конкретни решения свързани с изпълнението на проектите остават отговорност на бенефициентите, като те не са задължени да се съобразят с предоставените препоръки и становища. Допълнителна информация може да получите на електронен адрес: mobilzveno@government.bg. Заявление за оказване на консултантска помощ

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.