Конкурси

RSS
  • A+
  • A-
02-04-2014

Европейската агенция по лекарствата търси служители

В Официалния вестник на ЕС от 2 април е публикувана покана за набиране на служители за Европейската агенция по лекарствата (ЕМА).

Агенцията отговаря за координиране на оценката и контрола на лекарствените продукти за хуманна и ветеринарна употреба в Европейския съюз. Тя е създадена през януари 1995 г. Агенцията поддържа тесни връзки с Европейската комисия, 28-те държави-членки на ЕС, страните от ЕИП/ЕАСТ и с много други групи от държавния и частния сектор.

Допълнителна информация за Агенцията и нейната дейност може да се намери на сайта на ЕМА.

Европейската агенция по лекарствата организира процедура за подбор с оглед съставяне на списък с подходящи кандидати за:

  • EMA/CA/L/043: Служител(и) по данните, управление на бази данни за продукти, отдел „Бизнес данни и подпомагане“, сектор „Управление на процедури и подпомагане на дейността“ (договорно нает персонал, дългосрочно, FG III);
  • ЕМА/AD/357: Ръководител по непрекъснатото подобряване, отдел „Управление на процедури“, сектор „Управление на процедури и подпомагане на дейността“ (AD 8);
  • ЕМА/AD/358: Ръководител на сектор „Администрация“ (AD 12).

Одобрените кандидати ще бъдат включени в списък с резерви. В зависимост от бюджетните възможности може да им бъде предложен петгодишен договор с възможност за подновяване в съответствие с Условията за работа на другите служители на Европейския съюз.

Мястото на заетост е Лондон.

Кандидатите трябва да са граждани на държава-членка на Европейския съюз, или на Исландия, Норвегия или Лихтенщайн, при условие че имат пълни граждански права.

Пълните условия и длъжностните характеристики могат да се изтеглят от уебсайта на ЕМА.

Заявленията трябва да бъдат подадени електронно, като се използва формулярът, наличен на уебсайта на Европейската агенция по лекарствата.

Крайният срок за подаване на кандидатури за EMA/CA/L/043 и ЕМА/ AD/357 е полунощ на 2 май 2014 г.

Крайният срок за подаване на кандидатури за EMA/AD/358 е полунощ на 14 май 2014 г.

Моля, обърнете внимание, че поради големия брой заявления, получавани в Европейската агенция по лекарствата, при наближаване на крайния срок за подаване на заявленията системата може да се затрудни в обработката на големи обеми данни. Поради това съветваме кандидатите да подават своите заявления достатъчно рано преди крайния срок.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.