Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
29-01-2020

ПЛЕНАРНА СЕСИЯ - 29-30.01. Брюксел

Брекзит. Европейският парламент ще гласува Споразумението за оттегляне на Обединеното кралство на пленарно заседание в сряда от 18:00 часа. За да влезе в сила, споразумението трябва да бъде одобрено от членовете на ЕП с обикновено мнозинство от подадените гласове. (сряда, 29 януари)

Работна програма на Комисията за 2020 г. Председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен, в присъствието на колегиума на комисарите, ще представи работната програма на ЕК за тази година и след това ще я обсъди с евродепутатите. (четвъртък, 30 януари)

Международен ден за възпоменание на жертвите на ХолокостаПарламентът ще отбележи 75-ата годишнина от освобождението на концентрационния лагер Аушвиц с церемония в памет на всички жертви на Холокоста. По време на церемонията в сряда към евродепутатите ще се обърне италианския пожизнен сенатор Лилиана Сегре, оцеляла от Аушвиц. (сряда, 29 януари)

Общи зарядни устройстваЕвродепутатите ще гласуват резолюция, с която призовават за единен стандарт за зарядните устройства за мобилните телефони и други преносими устройства и за намаляване на електронните отпадъци. Според изчисленията старите зарядни устройства генерират повече от 51 000 тона електронни отпадъци годишно. (четвъртък, 30 януари)

Миграция. Спешната хуманитарна ситуация на някои гръцки острови, и особено положението на децата, ще бъде обсъдена с Комисията и Съвета. Евродепутатите могат да поискат спешни мерки, за да се гарантира, че засегнатите са защитени, преместени и им е предложено де се съберат със семействата си. (сряда, 29 януари)

Разлика в заплащането между жените и мъжете. В отговор на обявените от Комисията предложения за премахване на разликата в заплащането на жените и мъжете, включително правно обвързващи мерки за прозрачност на заплащането, евродепутатите ще гласуват резолюция по въпроса. (четвъртък, 30 януари)

Седмична програма на ЕП

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.