Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
02-11-2020

Уебинар „Иновации за социално приобщаване“

Бюрото за връзка на Европейския парламент в България и Фондация Reach for Change България Ви канят на уебинар на тема „Иновации за социално приобщаване“ на 13 ноември 2020 г, петък, от 12.00 до 13.30 ч. с участието на политици, социални предприемачи, представители на бизнеса и нестопански организации, които работят с уязвими групи.

Хората в риск от бедност, бежанците или представителите на малцинствени групи, хората с увреждания, децата в институции – това са само част от групите, затворени в кръг от ограничени възможности за развитие. Те са и несъразмерно силно засегнати от настоящата пандемия и породената от нея криза. По време на събитието ще потърсим отговор как иновациите могат да помогнат на политиците и гражданското общество да намерят по-добри стратегии за подкрепа и овластяване на подобни уязвими групи и за създаване на по-справедливо общество. Ще чуем мнения от политици за европейски политики и програми в тази сфера, от представители на бизнеса, които подкрепят инициативи за социално включване, както и примери за успешни практики на социални предприемачи от България и Европа.

В панелната дискусия ще вземат участие Мари-Луиз Харитсо, директор „Партньорства“, Reach for Change, Джорджа Ефремова, Европейска комисия, ГД „Икономически и финансови въпроси“, Гжегож Кониечни, изпълнителен директор на ING за България, Мая Донева, съосновател на Социалната чайна и изпълнителен директор на „Карин Дом“, Гаятри Ратинавалю – съосновател на The Good Talents. Те ще отговарят и на въпросите от зрителите. Модератор на събитието ще бъде Ирина Обущарова, управляващ директор и журналист от Trending topics.

Уебинарът ще се проведе в платформата Zoom. Нужна е регистрация за участие до 12 ноември 2020 г. на: http://epfacebook.eu/qu5k.

Работният език на уебинара ще е български със симултанен превод от/на английски език за участниците в срещата в Zoom. Събитието ще бъде излъчвано на живо само на български език на Фейсбук страниците на Бюрото на ЕП в България и Reach for Change България.

Предварително въпроси към участниците могат да се изпращат в slido: https://www.sli.do/ с код #Sofia и в събитието във Фейсбук. 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.