Най-новото в europe.bg

  • A+
  • A-

СТИПЕНДИИ ЗА НАУЧНА РАБОТА В ИСПАНИЯ

Стипендии Mellon за научни изследвания за специалисти от Централна и Източна Европа в Испания - 2007 г.

Филологическият институт на Висшия съвет за научни изследвания (CSIC) в Испания кани кандидати за стипендии Mellon за тази година.

Филологическият институт (Instituto de Filología) обявява две места за учени със степен PhD или неин еквивалент от Чехия, Унгария, Полша, Словакия, България, Румъния, Естония, Латвия и Литва. Кандидатите трябва да работят в някои от полетата на класическата и семитската филология и тези аспекти да се покриват в някой от отделите на Института. Стипендиите са тримесечни, а научната работа ще се върши във Филологическия институт в Мадрид.

Департаментите на Института са: Класическа филология, Арабистика, Библия и Близкоизточни изследвания, Хебраистика.

Финансирането на стипендиите се поема от фондация Andrew W. Mellon и целта е източноевропейските учени да попаднат в по-широка научна общност.

При селекцията ще се дава предимство на млади учени в началото на тяхната научна кариера.

Размерът на стипендията е до 11 500 долара, с които се покриват разходите за научния проект, включително пътуване, квартира и други разходи, свързани с работата.

Портал ЕВРОПА ви предлага да изтеглите от ТУК инструкциите за кандидатстване, както и подробностите за условията за финансиране.

За кандидатстване и необходимо описание от 3 до 5 страници на проекта и неговото значение, автобиография, две писмени препоръки от учени в съответната област.

Изпращайте документите до 31 март на следния адрес: Instituto de Filología (CSIC), Duque de Medinaceli, 6, 28014 Madrid, Spain; или по факса 34-91-3690940, или по електронната поща на Monasterio@filol.csic.es.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.