Europe.bg
  Hauptseite - Europäisches Parlament 2007 - Nachrichten vom EP
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Europäisches Parlament 2007 / Nachrichten vom EP

  • A+
  • A-
20-09-2007

ТРЕТА ГРУПА ПОСЕЩАВА ЕП ПО ПОКАНА НА АТАНАС ПАПАРИЗОВ

Вчера пристигна третата група пловдивчани, която посещава Европейския парламент в Брюксел по покана на Атанас Папаризов, член на Групата на ПЕС и ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП.

В двудневното посещение в ЕП участват млади привърженици на БСП, служители на местната администрация в Пловдив и представители на Сдружението на хора в неравностойно положение "Различни, но равни". Те имат възможността да се запознаят отблизо с работата на европейските институции и да научат повече за политиките на ЕС за защитата на правата на хората с увреждания.

Гостите разгледаха Европарламента и посетиха редовно заседание на Групата на европейските социалисти. В началото на дебатите към групата бе отправено специално приветствие от Мартин Шулц, председател на Групата на ПЕС в ЕП. След като се обърна към посетителите на родния си немски език, Шулц обеща, че за следващата група ще научи "Добре дошли!" на български език.

По-късно посетителите проведоха среща с Хервиг Кайзер, заместник-генерален секретар на Групата на ПЕС. Той представи работата на Секретариата на ПЕС като предизвикателство и обясни значението на дейността на социалистите в Европарламента за гражданите на ЕС.

"Решаващата роля на Групата на социалистите може да бъде видяна в законодателните актове, които са приети с нашата подкрепа, и в които присъства социалната тематика."

Като пример за приноса на социалистите в ЕП Кайзер даде социалното измерение на Директивата за услугите, Директивата за химическия състав на козметичните продукти, където докладчикът по темата е евродепутат социалист, и др. По време на заседанието на Групата на ПЕС, на което присъстваха посетителите, се обсъждаше позицията на евросоциалистите по отношение на развихрилия се наскоро скандал с детски играчки, внос от Китай. По този повод той отбеляза: "Опитваме се да гарантираме защитата на правата на европейските граждани и да ги предпазваме от отрицателните последици от глобализацията на днешния свят."

Други области, в които Хервиг Кайзер изтъкна дейността на социалистите в Европарламента, бяха реформата на вътрешния пазар, работата с профсъюзите за увеличаване на минималните трудови ставки, усилията за борба с расизма и ксенофобията и др.

"Работата тук наистина е интензивна, но човек може да види резултатите от усилията си и усети как променя събитията", каза Кайзер в заключение.

Атанас Папаризов допълни, че е от голямо значение "да можем да оказваме влияние върху процесите, които се развиват, когато светът се изправя срещу глобализацията".

"Ние, социалистите в ЕП, търсим решения, които да гарантират както конкурентноспособността на пазара, така и социалното измерение на политиката", каза ръководителят на българската социалистическа делегация в ЕП.

Атанас Папаризов предупреди за необходимостта от повече прозрачност на фондовия пазар и даде за пример сътресенията на пазара на кредити, който е следствие от пълната либерализация на кредитните фондове. В сферата на енергетиката евродепутатът подчерта, че България трябва да положи повече усилия в употребата на възобновяеми енергийни източници. Той даде и конкретни примери за възможностите, които дава Европейският парламент за съдействие на държавите членки и колко силно е влиянието на социалистите в него.

През втория ден от посещението си в Брюксел гостите ще разгледат забележителностите на белгийската столица, като за безпрепятственото придвижване на групата е предвиден специален автобус, който да улесни достъпа на хората с увреждания до всички обекти, предвидени в програмата.



 
Заедно
Aktuelles
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
2009: Wahlen
 
 
 
    mehr 
Radio Sendungen
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Analysen
 
 
 
    mehr 
Nachrichten
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Analysen
 
 
 
    mehr 
Europäisches Parlament
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia