Europe.bg
  Hauptseite - Europäisches Parlament 2007 - Nachrichten vom EP
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Europäisches Parlament 2007 / Nachrichten vom EP

  • A+
  • A-
26-01-2011

Мария Неделчева: При регламентиране на тютюневите изделия трябва да взимаме предвид социалните и икономически последствия

Днес в комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския Парламент беше гласуван доклада на Джеорджиос Папастамкус относно Европейското селско стопанство и международната търговия.

Българският евродепутат Мария Неделчева (ЕНП, ГЕРБ) участва активно в изготвянето на доклада и внесе поправки, които са от голямо значение за българското тютюнопроизводство и за българското селско стопанство като цяло.

Поправките на Мария Неделчева бяха приети с мнозинство.

От изключително значение за българското тютюнопроизводство е поправка, подписана от Мария Неделчева и от още 15 евродепутата, която гласи, че трябва да се възприеме пропорционален, основан на риска подход, базиран на научни доказателства при определянето на регулаторните рамки за тютюневите изделия. Евродепутатите предупреждават за опасността от основана на не научни данни забрана на всички съставки, произведени от Ориенталски тютюн и от сорта Бърлей, което води до практическа забрана на европейски традиционни смесени тютюневи изделия. Това би се отразило тежко на тютюнопроизводителите на ориенталски тютюни и тютюна Бърлей в ЕС, без да се допринесе за общественото здраве. Социологическите и икономическите последствия за българските тютюнопроизводители ще бъдат сериозни. Ето защо Мария Неделчева набира подкрепа в Европейския Парламент за защита на българското тютюнопроизводство.

Освен това Мария Неделчева приканва Комисията да вземе предвид при изготвяне на законодателни предложения относно тютюнопроизводството факта, че тютюнопроизводителите са пряко засегнати от някои международни споразумения и от някои изменения на Европейското законодателство, а именно от състоялата се през ноември Конференция на страните към рамковата конвенция на СТО за контрол над тютюна, от Канадския закон С-32, водещ до забраняване на всички традиционни бленди тютюневи изделия, с изключение на тези, използващи тютюн Вирджиния и от възможната поправка на Директивата за Тютюневи Изделия (2001/37/ЕО).



 
Заедно
Aktuelles
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
2009: Wahlen
 
 
 
    mehr 
Radio Sendungen
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Analysen
 
 
 
    mehr 
Nachrichten
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Analysen
 
 
 
    mehr 
Europäisches Parlament
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia