Europe.bg
  Hauptseite - Europäisches Parlament 2007 - Nachrichten vom EP
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Europäisches Parlament 2007 / Nachrichten vom EP

  • A+
  • A-
07-08-2007

ЕВРОДЕПУТАТЪТ ОТ ЕНП-ЕД ДУШАНА ЗДРАВКОВА СЕ СРЕЩНА С МЛАДЕЖКИ ОРГАНИЗАЦИИ НА ГЕРБ В СТРАНАТА

Десният евродепутат Душана Здравкова проведе последователни срещи с младежките организации на политическа партия ГЕРБ в няколко града на страната: Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив.

Това съобщиха от информационния офис на евродепутатите от ГЕРБ.

Припомняме, че г-жа Здравкова е член на Политическата група на ЕНП-ЕД в Европейския парламент. Тя бе водач на листата на ГЕРБ на евровота. Душана Здравкова е и председателв на сдружение "Граждани за европейско развитие на България".

В сряда, 1 август 2007 г., г-жа Душана Здравкова се срещна с представители от МГЕРБ-Варна в новооткрития Информационен офис на представителите на ГЕРБ в Европейския парламент. Срещата (на снимката горе - бел.ред.) бе посветена на представяне на дейността на офиса и на запознаване на младежката структура с дейността на евродепутата. Дискутирани бяха някои местни въпроси, интересуващи младежите, като внимание беше обърнато и на Националните инициативи на Младежкия ГЕРБ.

Бургас
В четвъртък на 2 август г-жа Здравкова се срещна с младежката структура на формацията в Бургас. Повод за събитието бе предстоящияt международен ден на младежта - 12 август, и стартиралата от Бургас поредица от срещи на г-жа Здравкова с местните младежки клубове на ГЕРБ. На срещата г-жа Здравкова представи дейността на Европейския парламент, инициативата „Национален младежки съвет" както и проекта  „Конституционна АГОРА". Г-жа Здравкова изрази съжаление, че България е една от малкото страни, в които все още няма функциониращ младежки съвет. Евродепутатът обяви, че скоро ще бъде внесен проект за провеждането на Българска национална младежка АГОРА. Тази инициатива представлява обществен форум както на национално, така и на международно ниво. „Аз искам да покажем на Европейския съюз, че българите са активни, но най-вече младежите", заяви Душана Здравкова пред МГЕРБ-Бургас. На кръглата маса бе представена структурата и дейността на местните младежи, както и бъдещите им инициативи за града. „Най-важното за нас е да открием нови възможности за едно по-добро бъдеще", отбеляза Тодор Йосифов, кoординатор на МГЕРБ-Бургас. Срещата завърши с възникването на идеята за организиране на Национален фестивал „Младите таланти" в Бургас през следващите месеци.
 
Същия ден евродепутатката се срещна с членовете  на МГЕРБ-Сливен. Събитието бе част от инициативата на председателя на Сдружение "Граждани за европейско развитие на България" да благодари лично на младежите за постоянната им работа през годината, както и за  активното им включване по време на кампанията за избор на евродепутати. На срещата, в която взеха участие и членове на ГЕРБ-Сливен, беше представен Отчет за дейността на Младежкия ГЕРБ в града. "Това, с което можем да се похвалим, е че спечелихме 2 проекта към Комитета на регионите в ЕС", каза координаторката на МГЕРБ-Сливен. „Те са част от програмата на Комитета, наречена "Investor's Café", предлагаща възможност за бизнес инвеститори и хора, активно участващи в процеса на вземане на решение на местно ниво, да представят своя регион в Европа." Г-жа Душана Здравкова поздрави младежите за тяхното про-активно европейско включване и за идеята им да пишат и ръководят проекти. "В това се крие гражданското участие, към което целият ЕС се стреми към момента". Тя се ангажира да осигури безпрепятственото изпълнение на проектите.

 Ст Загора
Младежкият клуб на ГЕРБ-Стара Загора се срещна с Душана Здравкова в четвъртък (03.08.2007 г.) за дискусия и обсъждане на актуалните проекти на организацията. По време на срещата г-жа Здравкова отговари на въпроси за практическата дейност на евродепутата, като акцента в последвалата дискусия бе поставен върху отношението на другите държави-членки към България. "Знаете ли, това е първият въпрос, който ми зададоха на всички срещи на младежите досега. Вие трябва да работите, за да се промени това мнение и можете да разчитате на моята активна подкрепа в тази насока."
Г-жа Здравкова обясни, че именно водена от тази своя идея, за краткото време, през което е била в Европейския парламент, е успяла да регистрира Сдружение "Граждани за европейско развитие на България" за участие в Гражданската Агора през месец септември. "Искам там да отидат младежите на ГЕРБ, защото имат какво да кажат".

 Пловдив
На 3 август 2007 г. евродепутатът от ГЕРБ и председател на Сдружение "Граждани за европейско развитие на България" Душана Здравкова се срещна и с членове на МГЕРБ-Пловдив. На срещата беше лансирана идеята за провеждането на Национална младежка Агора, която да предхожда във времето инициираната от Европейския парламент. Целта на форума е да се консолидира мнението на младежите, а не да се дават разнопосочни идеи, които да остават без практическа реализация.
Младежкият ГЕРБ ще може да вземе участие и в Европейската гражданска Агора през месец септември, благодарение на г-жа Здравкова. "За мен участието на младите граждани на България е също толкова важно, колкото и това на опитните политици." Като част от усилията насочени към стимулирането на активно гражданско участие беше споменат и все още неприетия Закон за референдумите.

В Града под тепетата Душана Здравкова откри рали "Хеброс" на 3 август, като изрази подкрепата си за варненския тим.
"Пожелавам ви да победите, но по-важното е да работите заедно в екип, защото в рали състезанията не може без екип. Какво би бил пилотът без своя навигатор?!". Г-жа Здравкова заяви, че спортът трябва да бъде подкрепян. "Вместо да вземат наркотици, младите хора трябва да спортуват. Дори и опасни спортове като рали състезанията", пошегува се тя.

 



 
Заедно
Aktuelles
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
2009: Wahlen
 
 
 
    mehr 
Radio Sendungen
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Analysen
 
 
 
    mehr 
Nachrichten
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Analysen
 
 
 
    mehr 
Europäisches Parlament
 
 
 
    mehr 
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia