Europe.bg
  Hauptseite - Nachrichten - Analysen
  NAVIGATION
  My.Europe.bg
  Benutzername:
  
  Kennwort:
  
  
Registrierung
vergessenes Kennwort
Was ist my.Europe.bg
 
  Information
Sitemap
Kontakt
Partner
Partner Medien
herunterladen
This version of Europe Gateway is outdated since April 25, 2014.

Nachrichten / Analysen

RSS
  • A+
  • A-
13-11-2008

Покана за онлайн-разговор с началника на кабинета на еврокомисар Меглена Кунева

Дискусия в реално време по въпросите за защитата на потребителите: петък, 14.11.2008 г., Портал ЕВРОПА www.europe.bg.

Какво се промени за петстотинте милиона потребители в Европейския съюз, почти година след инициативата на комисар Меглена Кунева от 2007-а под надслов „Коледата безопасна”? И още – каква е ролята на Европейския парламент и неговите членове в провеждането на политиката за защита на потребителите?

Това е темата на онлайн-разговора в петък (14 ноември 2008 г.) с Джон Бел – началника на кабинета на еврокомисаря за защита на потребителите Меглена Кунева, който се организира от Портал ЕВРОПА.

Онлайн-дискусията ще започне в 10.00 часа българско време. Всеки желаещ може да я проследи, както и да се включи с мнение или въпрос – това става чрез уебплатформата http://chat.europe.bg. Въпроси към Джон Бел се изпращат и предварително по електронната поща на info@europe.bg.

Повод за онлайн-дискусията е предстоящата Международна седмица на безопасните продукти, която ще включва редица прояви в Брюксел между 17 и 21 ноември и се организира от ЕК. В рамките на събитието ще се проведе и среща между представители на ЕК, на американските институции и на китайските власти за по-добро взаимодействие по въпросите за безопасността на стоките. Домакин на срещата е българският еврокомисар Меглена Кунева.

Сред въпросите, на които началникът на нейния кабинет г-н Джон Бел ще отговаря, са вносът и износът на опасни за потребителите стоки от трети страни, китайските играчки, онлайн-пазаруването и закъсненията на поръчаните по интернет стоки, и други.

През октомври Европейската комисия представи предложения за права на общностно равнище за улесняване на потребителите при покупки по Интернет и в търговските обекти. Директива относно правата на потребителите е най-сериозната стъпка в усилията за защита на потребителите за последните три десетилетия. За да влезе в сила обаче, директивата за договорните права трябва да бъде одобрена от Европейския парламент и от правителствата на държавите-членки в рамките на Съвета на министрите.

Разговорът ще се проведе на английски език, като въпросите могат да се пускат и на български, а модераторите на чата ще ги превеждат.


Онлайн-дискусията се провежда в рамките на проекта „Сега – взаимодействаме с Европейския парламент!”, за който можете да прочетете тук.
 
Вижте и повече подробности по темата за защитата на потребителите ТУК, на сайта на еврокомисар Меглена Кунева! 


Nachrichten
Aktuelles
Analysen
Interviews


 
Заедно
Im voraus
 
 
 
    mehr 
Interviews
 
 
 
    mehr 
Die EU-Fonds für Bulgarien
 
 
 
    mehr 
Neueste Artikel
 
    mehr 

Ein Projekt von Europäisches Institut | Centre for policy modernisation | EUROPEUM Institute for European Policy |
| Datenschutzerklärung | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Das Informationssystem wurde verwirklicht mit finanzieller Unterstützung von OSI und OSF – Sofia